Augmenta la presència policíaca a Salt pels actes vandàlics

  • Han deixat una dotzena de vehicles cremats aquesta nit · Se'n desconeix l'autoria · La batllessa anuncia més presència policíaca a partir d'avui

VilaWeb
Redacció
16.01.2011 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han intensificat la presència policíaca avui als carrers de Salt arran dels successius actes vandàlics que viu el municipi des de divendres al vespre. Aquesta matinada, i amb només una hora i mitja de diferència, s’han cremat dotze vehicles a diferents indrets de Salt: cinc cotxes i set motos. La batllessa, Iolanda Pineda, ha qualificat els fets de ‘molt greus’ i ha reclamat contundència perquè aquestes accions no quedin ‘impunes’.

 Els incendis a vehicles han començat cap a dos quarts de dues de la matinada. Uns vàndals han incendiat un cotxe entre el carrer Xavier Montsalvatge i l’avinguda Països Catalans. A partir d’aquí, i fins a les tres de la matinada, s’han anat succeint la resta d’incendis. A continuació, s’han incendiat dos cotxes més al Parc Monar. El quart vehicle incendiat ha tingut lloc a la cruïlla d’Àngel Guimerà amb Ramon Sambola i, a més del cotxe, les flames també han afectat set motos. L’últim dels actes vandàlics ha passat a la cantonada entre Àngel Guimerà i el carrer Pacheco, on també s’ha incendiat un altre cotxe.

En tots els casos, els vàndals han fet servir el mateix modus operandi: trencaven un dels vidres posteriors del cotxe i després hi llançaven a l’interior un artefacte incendiari.

Aquest matí Pineda ha parlat amb el cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer, i el delegat del govern, Eudald Casadesús, perquè s’intensifiqués la presència policial als carrers de Salt. De fet, ‘des de divendres ja hi ha reforç policial, però tot i això no s’ha evitat la crema de vehicles d’aquesta nit’, ha lamentat. Pineda ha anunciat que a partir d’avui s’intensficarà encara més la presència policíaca.

L’alcaldessa també ha fet una crida a tots els saltencs i saltenques perquè donin ‘una resposta modèlica i contundent’ als actes vandàlics. ‘Volem que Salt sigui una ciutat on s’hi pugui viure, treballem perquè això sigui així i no podem permetre que vàndals i incívics ens trenquin aquest futur, aquesta esperança’, ha afirmat Pineda, amb contundència.

Pineda s’ha compromès a convocar una reunió amb els portaveus dels grups municipals aquest dilluns per fer front comú davant dels fets. ‘En aquest moment necessitem fer-nos costat tots, i junts hem de poder-ho compartir’, ha dit.

Investigar si hi ha relació

De moment, encara es desconeix qui hi ha darrere aquests actes vandàlics, però la policia investiga si hi ha relació amb els aldarulls que una cinquantena de joves van protagonitzar divendres, quan un grup de joves es va concentrar al carrer, al vespre, en suport a un lladre que va quedar greument ferit quan va saltar des d’un cinquè pis mentre fugia de la policia per haver robat un ciclomotor.

Els joves, la majoria menors d’entre 9 i 14 anys, van corejar consignes contra la policia i van incendiar nou contenidors en diversos carrers del municipi. La jornada va acabar amb tres detinguts, dos d’ells, menors d’edat, que han quedat en llibertat amb càrrecs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any