La FIFA insisteix que Messi és el millor jugador

  • El davanter blau-grana s'endú una pilota d'or disputada amb dos companys d'equip: Xavi i Iniesta · És el segon any consecutiu que guanya el premi

VilaWeb
Redacció
10.01.2011 - 19:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La incògnita s’ha resolt. Lionel Messi ha revalidat la consideració de millor jugador del món. Tres jugadors blau-grana han estat finalistes i tots tres es van formar al planter del Barça. És també un premi a la Masia, un model de club que ha arribat a la màxima expressió del futbol de la mà de Guardiola, que ha estat el responsable de lliurar la pilota daurada i ha utilitzat el català en la seva intervenció.

Tots els rumors previs a la gala de la FIFA apuntaven a Xavi o Iniesta com a candidats amb més possibilitats. La sorpresa s’ha escampat quan Josep Guardiola ha obert el sobre que guardava el nom del guanyador i ha llegit el nom de Lionel Messi.

En la versió femenina del premi, la guanyadora d’enguany ha tornat a ser la brasilera Marta, que juga a l’equip californià FC Gold Pride. Marta ja és el cinquè any consecutiu que s’endú aquest reconeixement de millora jugadora del món.

Fins a la passada edició, aquest premi el lliurava la revista France Football però, a partir d’aquest any, substitueix el FIFA World Player que la federació internacional atorgava en la seva gala anual.

A més de Xavi, Iniesta i Messi, que va guanyar aquest mateix trofeu l’any passat, l’associació de jugadors professionals ha inclòs Carles Puyol, Gerard Piqué i David Villa a l’onze ideal del 2010. També Pep Guardiola era candidat a rebre el premi a millor entrenador de l’any, però tal com ja es va anunciar aquest reconeixement ha estat per a José Mourinho.

No és la primera vegada que els tres finalistes de la pilota d’or són del mateix equip. L’any 1988 i el 1989 Van Basten, Gullit i Rijkaard, primer, i Van Basten, Baresi i Rijkaard, després, van ser nominats quan tots jugaven al Milan.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any