La Fundació Stämpfli enllesteix el Museu d’art contemporani

  • Durant l’acte inaugural, els sitgetans podran conèixer les noves instal·lacions i el procés de rehabilitació que s’ha dut a terme · En els propers mesos, el centre exhibirà el seu fons en el nou Museu

VilaWeb
Redacció
28.12.2010 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Museu d’art contemporani de Sitges promogut per la Fundació Stämpfli ja és a punt per iniciar el seu camí. El proper 30 de gener al migdia les noves instal·lacions que acolliran i exhibiran el fons artístic reunit per la Fundació obriran les seves portes. Amb aquest acte es culmina el procés de rehabilitació de l’antic Mercat del Peix i de Can Mec, que representa la primera fase del nou Museu.

El Museu d’art contemporani de Sitges ocupa, de moment, a dos edificis. Es tracta de Can Mec (on hi ha la seu del Grup d’Estudis Sitgetans, al número 9 del carrer d’en Bosc) i la finca adjunta, l’antic Mercat del Peix, on hi haurà l’entrada de l’espai, que serà des de la plaça de l’Ajuntament. En el futur, el Museu s’ampliarà a l’edifici dels números 5-7 del mateix carrer d’en Bosc. El matrimoni Stämpfli ha donat a la Fundació les finques dels números 5-7 i 9 del carrer d’en Bosch, així com la seva vivenda particular, al mateix carrer. L’Ajuntament, per la seva part, ha cedit l’antic Mercat del Peix.

Amb aquest acte, el Museu iniciarà el seu camí com a centre permanent d’exhibició d’art contemporani. La nova instal·lació mostrarà part de la col·lecció de la Fundació, constituïda pel matrimoni Pere i Anna Maria Stämpfli, amb la finalitat de reunir un destacat fons d’artistes internacionals de prestigi de la segona meitat del segle XX. Totes les obres rebudes per la Fundació han estat donades pels propis artistes i hereus, així com galeries. El nou museu s’integrarà en la gestió del Conscori del Patrimoni de Sitges.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any