Les obres de la Carrera de Torelló s’acabaran abans de l’estiu de 2011

VilaWeb
Redacció
27.12.2010 - 12:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les obres de rehabilitació de l’edifici de La Carrera s’acabaran abans de l’estiu vinent. Des de primers d’octubre, l’empresa adjudicatària ha reprès els treballs i, amb l’actual ritme, les obres haurien de finalitzar a mitjans de 2011. El projecte ha estat elaborat pels Serveis Territorials Municipals i té un pressupost de 611.596,02 euros, amb finançament de la Diputació i la Generalitat.

La Carrera és un edifici construït al segle XIX i que, als anys 80, va passar a mans de l’Ajuntament. A l’inici de la dècada dels 90, l’arquitecte Miquel Surinyach va rebre l’encàrrec de redactar un projecte global de rehabilitació de l’edifici i ordenació del seu entorn. El projecte contemplava l’execució d’una primera fase que consistia en la rehabilitació estructural de l’edifici. Els anys 1991-1992 es va posar en marxa una escola-taller que va netejar la façana de l’edifici, eliminant els arrebossats i els afegits, enderrocant els sostres vells d’embigat de fusta, i construint el primer sostre de formigó.

L’abril de l’any 2000, els Serveis Tècnics Municipals van redactar un projecte complementari per tal de vestir el sostre de la planta primera i refer la coberta, fins aquell moment molt deteriorada. Així es va acabar la primera intervenció, consistent, principalment, en l’execució del forjat de la segona planta i en l’enderroc i substitució de la coberta i del llanternó de la corona.

Ara, aquesta tercera fase de l’actuació portarà fins a la completa rehabilitació de l’edifici i la seva entrada en servei. El que va quedar pendent llavors i que s’enllestirà ara és l’arranjament de les façanes, brancals i llindes de pedra, arrebossat i pintat; drenatges a l’entorn de l’edifici; eliminació de la pedra a mig arrancar a la planta baixa; tancaments interiors; fusteria interior i exterior; arranjament de les terrasses, baranes i paviments; instal·lacions d’aigua, sanejament, energia elèctrica, telecomunicacions, telefonia, calefacció (s’utilitzarà energia geotèrmica), refrigeració; acabats, paviments i revestiments; execució de les escales interiors; instal·lació de l’ascensor. A hores d’ara, s’està treballant en la part interior de l’edifici i ja s’han acabat una part de les actuacions esmentades. També s’ha actuat en l’adequació de l’entorn de La Carrera i s’ha trobat un pou d’aigua que s’utilitzarà per les necessitats de manteniment de l’enjardinament de la zona.

La Carrera consta d’una planta baixa i dues plantes, que hauran d’encabir les dependències del Centre d’Acció Social i Comunitària de Torelló. A la planta baixa hi haurà recepció-punt d’informació i referència; sala d’espera; oficina de mediació; arxiu; tres despatxos de programes (Punt Dona, SAD, Immigració, Gent Gran…). A la primera planta hi haurà tres despatxos de treballadors/es socials; dos despatxos d’educadors/es socials; el despatx del coordinador/a de Serveis Socials; i una sala d’estar d’ús restringit a treballadors i treballadores del servei. Finalment, a la segona planta hi haurà una sala de reunions polivalent, l’oficina del Pla de Barris i l’Oficina Municipal d’Habitatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any