El Catalunya-Hondures, en defensa de l’escola catalana

  • Òmnium Cultural i la Federació Catalana de Futbol uneixen esforços per convertir el partit en una jornada reivindicativa

VilaWeb
Redacció
28.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sentència del Tribunal Suprem espanyol contra el model lingüístic de l’escola catalana ha desvetllat una gran oposició dins la societat catalana, que avui es farà novament visible durant el partit Catalunya-Hondures, que es jugarà a l’estadi Lluís Companys de Montjuïc. La Federació Catalana de Futbol i Òmnium Cultural han acordat de desplegar una pancarta amb l’eslògan: ‘Per un país de tots, l’escola en català’. És una crida a sumar esforços per reivindicar el model d’escola catalana i d’immersió lingüística. El president de la federació, Jordi Casals, ha dit que calia convertir el partit ‘en una manifestació’ en favor del model català d’ensenyament (vídeo).

Les seleccions competeixen pel II Trofeu Catalunya Internacional, que l’any passat va aconseguir la selecció catalana després de guanyar la selecció argentina (4-2). Segons fonts de la Federació Catalana de Futbol, ahir hi havia més de deu mil entrades venudes, però la Federació confia que hi haurà un augment de vendes a la tarda i que, finalment, a l’estadi, hi haurà uns trenta mil espectadors. Qui ja ha confirmat l’assistència és el president de la Generalitat, Artur Mas.

Johan Cruyff, que des de l’any passat és l’entrenador de la selecció nacional catalana, ja ha comunicat la llista de convocats (pdf): són principalment jugadors del Barça (sense Piqué, per lesió) i de l’Espanyol; però també n’hi haurà de primera divisió com Rafa Jordà o Sergio González del Llevant, Damià Abella de l’Osasuna, Òscar Serrano del Racing de Santander, Fran Mérida de l’Atlètic de Madrid i Alberto de la Bella de la Reial Societat. Per la seva banda, el Màlaga no ha donat permís al porter de les Planes, Francesc Arnau, perquè jugui amb la selecció dirigida per Johan Cruyff.

L’equip hondurenc va arribar a Barcelona ahir al matí a primera hora, i va ser rebut per una colla de compatriotes tant a l’aeroport del Prat com a l’hotel de concentració, el Fira Palace de la plaça d’Espanya. Tots dos equips es van entrenar ahir a la tarda a l’estadi de Montjuïc i s’hi concentraran avui a migdia.

Els seguidors de la selecció catalana han pogut votar amb quina samarreta volien que jugués l’equip gràcies a la campanya ‘Tu decideixes‘. Podien triar entre la negra amb la senyera o la vermella amb la creu de Sant Jordi, i ha guanyat la negra.

Tots els qui han comprat una samarreta oficial de la selecció en alguna de les botigues que participaven en la campanya, han obtingut, per torna, una entrada del partit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any