Artur Mas ronda el socialista Ferran Mascarell perquè assumeixi Cultura

VilaWeb
Redacció
26.12.2010 - 08:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Artur Mas es va reunir divendres en un cèntric hotel barceloní amb el socialista Ferran Mascarell, ex-conseller de Cultura al govern de Pasqual Maragall i ex-regidor de Cultura a l’Ajuntament de Barcelona. Ho explica el diari El País, pel qual la conversa (foto) s’hauria centrat en la proposta del president de la Generalitat d’incorporar aquest pes pesant socialista, cada vegada més allunyat de la direcció del PSC, a la conselleria de Cultura com a independent.

Segons el mateix article, Mas va aconseguir després d’una hora i mitja la promesa de Mascarell que obtindrà una resposta durant el cap de setmana.

Aquests dos últims mesos, Ferran Mascarell ha impulsat fins a dues plataformes: el Cercle de Cultura, juntament amb l’editor Pere Vicens i l’ex-president del CoNCA, Xavier Bru de Sala; i BCN 10.0, per ‘aglutinar l’opinió progressista i la visió de modernitat’ per a Barcelona en un moment de canvis i de ‘manca de lideratges’. 

Artur Mas, que no confirmarà la composició del nou govern com a mínim fins dilluns a la tarda, després de la presa de possessió, reserva entre dues conselleries i quatre (de les dotze que hi haurà) a persones independents de fora de CiU i CDC. Una d’aquestes conselleries és la de Cultura, per a la qual, a més de Mascarell, han sonat noms com el d’Imma Tubella, rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC); Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Miró; Fèlix Riera, director editorial del Grup 62, i Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya.

Ara per ara, el president de la Generalitat només ha confirmat dos dels noms que divendres es van començar a filtrar: Andreu Mas-Colell, a qui ha proposat de ser el conseller d’Economia; i Francesc Homs, de qui ha dit que tindrà un paper destacat en el futur executiu. Mas no va voler dir res més sobre els altres noms que s’han fet públics, però que fonts de CiU esmentades per uns quants mitjans van confirmar: Joana Ortega, com a consellera de Governació i Relacions Institucionals; Irene Rigau, d’Educació; Lluís Recoder, de Política Territorial; Josep M. Pelegrí, d’Agricultura i Medi; Josep Lluís Cleries, de Benestar i Família, i Felip Puig, d’Interior.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any