Nadau, la música dels occitans

  • VilaWeb TV us ofereix un reportatge sobre una actuació seva i una llarga entrevista amb Miquèu Maffrand

VilaWeb
Redacció
20.12.2010 - 23:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa uns dies el grup musical Nadau va actuar a Ferrals de les Corberes, una vila occitana prop de Carcassona. VilaWeb TV va assistir al concert i us ofereix avui un reportatge sobre el mateix i una llarga entrevista amb Miquèu Maffrand, el fundador del grup. En el reportatge part del públic i el batlle de la població expliquen els sentiments que tenen envers Nadau i podeu escoltar alguns fragments de la seva música. 

Nadau va néixer a finals de 1973 a Tarbes fruit d’una reunió de Miquèu Maffrand, Jacques Roth i Paloumet Ninon. El grup va continuar el camí de la nova cançó occitana iniciat abans per Marti, Patric i Los Caminaires, Delbeau i Verdier. Nadau va ser molt conegut per donar suport a les lluites dels treballadors de les vinyes, en el moment àlgid de la cançó “compromesa” i de les reivindicacions occitanistes. Al mateix temps va protagonitzar diversos espectacles a l’Olympia de París, que van esdevenir recitals multitudinaris i reivindicatius de la cultura occitana a la capital de l’estat.

La seva cançó l”immortal “(1978) es va convertir en un himne occità. Nadau sempre ha recolzat totes les manifestacions occitanistes i de forma especial les escoles calandreta en la seva lluita per l’ensenyament en llengua occitana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any