El congrés espanyol aprovarà avui la militarització dels aeroports fins el 15 de gener

  • La pròrroga de l'estat d'alarma tindrà el suport del PSOE, CiU, PNB i CC

VilaWeb
Redacció
16.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El congrés espanyol ha d’aprovar avui el decret que prorroga l’estat actual d’alarma fins el 15 de gener. Aprovat pel consell extraordinari de ministres de dimarts, avui el congrés hi darà l’últim vist-i-plau.  Com que CiU, PNB i Coalició Canària abonaran el decret del govern, s’aprovarà sense entrebancs. És una manera d’allargar la militarització dels aeroports.

 

En paraules del vice-president del govern espanyol i ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, l’executiu espanyol entén que ‘la prorroga és necessària perquè els actes van ser molts greus, i les conseqüències també, i que és obligació del govern d’assegurar que el sistema d’aeroports torni absolutament a la normalitat’.

‘El govern ha tingut en compte especialment que no prorrogar l’estat d’alarma podia afectar els ciutadans en unes dates tan assenyalades com les de Nadal’, i que aquests dies que hom viatja més ‘hi ha d’haver més rigor en tots els sistemes de navegació aèria’.

La posició de CiU

El grup parlamentari de CiU al congrés espanyol va confirmar a VilaWeb que votaria la pròrroga de la militarització dels aeroports perquè el conflicte dels controladors aeris amb el govern espanyol no afecti unes dates sensibles com les de Nadal. Però que després d’aquest període demanaria l’arbitratge d’una comissió independent per a resoldre el conflicte.

Segons les previsions, la resta de formacions combatran la proposta del govern.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any