El govern nord-americà, en guerra contra Wikileaks

  • S'ha tallat la DNS del portal i només s'hi accedeix amb la IP · Julian Assange continua esquivant l'ordre de detenció internacional

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.12.2010 - 10:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La pressió sobre Wikileaks no s’atura. Des que el portal fundat per Julian Assange va començar a revelar diumenge documents classificats de la diplomàcia nord-americana, la web no ha parat de rebre atacs de denegació de servei que han impedit l’accés correcte en molts moments. A més, Amazon va deixar d’allotjar ahir Wikileaks als seus servidors, i avui el proveïdor Everydns.net ha tallat la DNS de Wikileaks.org (s’hi pot accedir amb la IP http://46.59.1.2). Al Twitter, el portal anuncia que s’ha traslladat a Suïssa. Als creixents obstacles tècnics, s’hi suma la pressió política del senador independent Joseph Lieberman, que treballa en un projecte de llei per per eliminar l’amenaça que representa Wikileaks per a informants del govern i els serveis d’intel·ligència.

Paral·lelament, continua la recerca del fundador de Wikileaks, Julian Assange, després de l’ordre de detenció llançada internacional llançada per la Interpol dimecres, per violació i abusos sexuals suposadament comesos a Suècia. Segons que va publicar ahir el diari anglès The Independent, Assange seria a la Gran Bretanya des de l’octubre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any