Esquerra creu que cal ‘redefinir el camí’

  • L'executiva dóna suport a Puigcercós i Ridao, que avui mateix començaran a treballar en un nou full de ruta

VilaWeb
Redacció
29.11.2010 - 15:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha admès que no havien ‘estat capaços de mantenir la confiança de la gent en un espai d’esquerra nacional’ i que ara calia ‘redefinir el camí’. ‘Respectem els resultats, en prenem nota, però ara hem de treballar perquè comença una nova etapa’. Ho ha dit després de la reunió de l’executiva, que s’ha allargat molt i en què, segons Puigcercós, no hi ha hagut cap dissensió sobre el seu lideratge.

Segons Puigcercós, el desgast del partit al govern i la divisió interna del congrés nacional han estat els principals motius de la davallada d’Esquerra en aquestes eleccions. També ha dit que calia analitzar i treure conclusions del fet que molta gent els hagués deixat de fer confiança per optar per CiU (la majoria) i per Solidaritat.

‘L’executiva, per unanimitat, ha assenyalat que calia continuar la línia política marcada i ha reiterat també el suport al secretari general i al president d’Esquerra’, segons que ha dit Puigcercós, que ha explicat que aquesta tarda encarregarien un document per presentar al proper consell nacional en què s’analitzaran les causes i es marcarà un full de ruta per als propers mesos, amb la vista posada a les eleccions municipals del maig, ‘un repte important’.

Pel que fa al pas d’Esquerra per la Generalitat, Joan Puigcercós ha dit que els coneixement que s’havien adquirit durant els set anys de govern havien d’integrar-se en l’estructura del partit. ‘Ara se’ns obre un nou escenari. Hem de ser conscients que cal alinear políticament i estratègica el partit i ser capaços de sumar des d’una línia constructiva’. En aquest sentit, ha volgut posar d’exemple el fet que Joan Manuel Tresserras decidís fa unes setmanes de militar al partit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any