L’esquerra abertzale fa un pas més

  • Ratifica l'ús de les vies exclusivament polítiques i democràtiques i anuncia una nova formació, amb uns estatuts que compleixin la llei de partits espanyola

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.11.2010 - 12:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’esquerra abertzale ha presentat avui a Pamplona les bases per a una nova proposta política i organitzativa amb el propòsit de tenir presència en les institucions, començant per les eleccions municipals del maig vinent. El dirigent de la il·legalitzada Batasuna Rufi Etxeberria i la batllessa d’Hernani, Marian Beitialarrangoitia, han llegit el manifest, on es ratifica la ‘via exclusivament política i democràtica’ per a assolir la independència i s’anuncia una nova formació amb uns estatuts que es faran d’acord amb la llei espanyola de partits.

Els portaveus de l’esquerra abertzale han criticat la llei de partits, que consideren antidemocràtica i que atempta contra drets fonamentals, però s’han compromés ha presentar uns estatuts que s’hi ajustin.

La proposta presentada avui és el resultat d’un procés de debat intern que s’ha fet els últims mesos. Es tracta d’un projecte dotat de ‘propostes tàctiques que afavoreixen l’ineludible procés d’acumulació de forces sobiranistes, independentistes i progressistes, amb capacitat i il·lusió per modificar la correlació de forces socials i institucionals’, segons van comunicar ahir fonts abertzales.

El manifest presentat està en sintonia amb la resolució del procés de debat que va concloure el mes de febrer amb el document ‘Zutik Euskal Herria‘. El document reforça l’aposta d’aquest sector polític per a les vies exclusivament polítiques i pacífiques.

Amb aquest nou pas l’esquerra abertzale tempteja les opcions de comptar amb una força política legalitzada per presentar-se a les eleccions municipals de la primavera vinent. El govern espanyol ha insistit en reiterades ocasions que no permetrà tenir representació institucional a l’esquerra independentista mentre existeixi l’organització armada ETA.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any