La rèplica de la due diligence

  • Us oferim la intervenció íntegra de Joan Oliver en resposta a les acusacions de l'actual junta directiva del Barça

VilaWeb
Redacció
19.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-director general del FC Barcelona, Joan Oliver, va respondre ahir una per una totes les acusacions de l’actual junta directiva sobre la gestió econòmica de l’anterior, presidida per Joan Laporta. Oliver va acompanyar l’ex-president i va desgranar la rèplica a cadascuna de les informacions que han aparegut els últims dies sense que s’hagi permès l’accés de ningú extern a la junta a la informació completa de la ‘due diligence’ encarregada per Rosell.

Oliver va lamentar no disposar de prou informació sobre la ‘due diligence’ sobre els comptes de la junta de què formava part per a poder defensar-se. Amb tot, i basant-se en la vintena de diapositives que va projectar la junta de Rosell dissabte a l’assemble de compromissaris, Oliver va negar algunes de les pèrdues que se’ls atribueixen i va defensar moltes altres despeses, perquè les consideraven necessàries per al bé del club, com ara les relatives a la seguretat; a vols per anar a jugar finals com la de la Champions a Roma o la de l’Eurolliga de bàsquet a París; a primes pels títols assolits; a la inversió a Barça TV, a la pòlissa de responsabilitat civil dels directius, entre moltes més. Oliver va recordar que és ben lògic que hi hagi més deute el 2010 que no el 2004, perquè l’activitat i el volum de beneficis del club durant aquests anys ha estat molt més elevat.

Laporta presentarà una demanda d’impugnació de l’assemblea

Per la seva banda, Joan Laporta va anunciar que presentaria una demanda d’impugnació de l’assemblea de compromissaris del Barça celebrada dissabte, on per un marge estret de vots s’hi va aprovar l’acció de responsabilitat per presentar una demanda contra l’anterior junta. L’ex-president blau-grana va defensar la seva gestió al capdavant del club i va qualificar la decisió de l’assemblea de ‘doble moral indecent’. També va declarar que tenia la consciència tranquil·la.

‘Els meus companys de junta i jo mateix impugnarem l’assemblea perquè considero que s’ha vulnerat el dret que tinc, com a ex-president, a explicar els nostres comptes i sotmetre’ls a l’aprovació de l’assemblea. S’ha vulnerat el dret de manera flagrant perquè vaig confiar que se’m respectaria el dret, tal com es va dir en la reunió de la junta sortint i l’entrant. Els comptes que vaig donar no són els mateixos que s’han sotmès a votació. Entenc que s’ha vulnerat el meu dret i puc impugnar’, va declarar Laporta, que va explicar que va demanar per carta de poder comparèixer i que se l’hi va denegar.

En l’assemblea de dissabte, Sandro Rosell va presentar les conclusions de l’informe (pdf) de l’auditoria encarregada per la seva junta, segons les quals l’exercici anterior es va tancar amb pèrdues de 79 milions d’euros. Després es va sotmetre a votació l’acció de responsabilitat contra Joan Laporta, en què el resultat final fou molt ajustat. Tant, que la iniciativa va tirar endavant per només vint-i-nou vots de diferència (468 a favor i 439 en contra, amb 113 vots en blanc). El president, Sandro Rosell, va qualificar aquesta decisió com la ‘més important de la història del club’ i va atacar amb duresa la gestió econòmica de l’anterior junta del Barça.

Irregularitats a l’assemblea

Ahir Laporta va recordar que, segons la llei de l’esport catalana, no s’hauria d’haver aprovat l’acció de responsabilitat, perquè el nombre total de vots afirmatius hauria d’haver estat en relació al nombre d’assistents en el moment de la votació, i per tant al nombre total de vots emesos, i no pas en relació als vots negatius. Però va voler remarcar que té el convenciment que l’acció no prosperarà, no només per aquesta qüestió formal, sinó també per un assumpte de fons: ‘Vam tenir benefcis, fins i tot atribuint-nos el deute del 2003’. I recorda que s’havien aprovat uns comptes amb un benefici d’11,1 milions d’euros, mentre que la revisió de la junta de Rosell amb el suport de l’empresa d’auditories Deloitte presentava un dèficit de 77,1 milions. Segons Laporta, l’operació tracta de perjudicar-lo políticament. ‘És una demanda mediàtica, per arruïnar-me econòmicament i personal i per perjudicar-me políticament’, va afegir.

La versió de la junta actual

La junta actual del Barça va emetre ahir al vespre aquest comunicat, en què sosté que Joan Laporta va declinar la invitació de participar en l’assemblea de compromissaris i anuncia que aviat hi haurà una informació ampliada de la ‘due diligence’ que es podrà consultar a la web i a les oficines del club.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any