‘El mal principal del país és ara mateix la desocupació’

  • Entrevista amb Joaquim Boixareu, candidat a la presidència de Foment del Treball

VilaWeb
Redacció
13.10.2010 - 01:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dilluns Foment del Treball Nacional, la patronal catalana, farà eleccions per a triar el seu president i els càrrecs directius. L’actual president Joan Rosell aspira a renovar el càrrec però compta amb un contrincant de molt pes, Joaquim Boixareu, un dels fundadors de FemCat que ha presentat també la seva opció a presidir la patronal amb Foment Futur. Vegeu aquesta entrevista amb VilaWeb.

Boixareu considera que l’elevada taxa d’atur és el principal problema del país i en l’entrevista reafirma la seva disposició per a proposar al govern i als sindicats mesures per a aconseguir rebaixar-la als nivells dels països més avançats d’Europa, que seria al voltant del deu per cent contra l’actual xifra a l’estat, que voreja el vint per cent.

Infrastructures i fusions de caixes

Boixareu recorda que pel que fa a les infrastructures la reivindicació de la gestió de l’aeroport del Prat ja va ser expressada de forma unànime per l’empresariat. De la mateixa manera posa l’accent en la posició cada vegada més contundent de les patronals catalana i valenciana a favor del corredor mediterrani.

El candidat de Foment Futur es mostra tranquil sobre les repercusions del FROB i la fusió de caixes. Creu que ‘tot i que hem perdut algun llençol’ les actuacions fetes fins ara han estat les correctes i que el sistema de caixes seguirà éssent un dels motors del finançament de les empreses.

El model escandinau

Boixareu ha insistit també en les claus que han fet que els països escandinaus mantinguin el seu creixement i que ell centra en la inversió en educació, en recerca i en internacionalització. Per això considera que tota la societat ha d’anar en la mateixa direcció i que la patronal, els sindicats i els partits polítics haurien de posar-se d’acord en quines són les principals reformes que caldria prioritzar per a poder superar la crisi de confiança, que diu que és el primer problema de les empreses actualment.

Pel que fa al resultat de les eleccions de dilluns diu que se sent confiat i que creu que la seva candidatura podrà procedir a una reforma tant del funcionament intern de Foment com de la relació amb la societat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any