El jazz de Raynald Colom guanya la tretzena edició del Premi Puig-Porret

  • Per primera vegada el jazz és protagonista del premi

VilaWeb
Redacció
15.09.2010 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El compositor i trompetista de jazz Raynald Colom, un dels grans talents del jazz del nostre país, ha estat el guanyador de la tretzena edició del Premi Puig-Porret atorgat pels crítics musicals catalans i la resta de la premsa especialitzada. El guardó, amb una dotació econòmica de 10.000 euros, s’ha lliurat aquesta nit durant l’acte inaugural de la 22a edició del Mercat de Música Viva de Vic, el qual s’allargarà fins el proper diumenge 19 de setembre amb més d’un centenar d’actuacions.

Raynald Colom s’ha convertit en una de les realitats més fèrtils del jazz de tot l’estat espanyol i europeu amb el seu darrer treball  “Evocación” (ADLIB 02), estrenat precisament al MMVV’09, i enregistrat amb el format de quartet:  Raynald Colom a la trompeta, Aruan Ortiz, piano, Rashaan Carter, contrabaix, i Frank Fluker a la bateria. Amb aquest formació, la seva veu i el groove contagiós que el caracteritza, Raynald Colom  ens ofereix el relat d’uns cants a la vida, el sentiment d’un so i l’impuls creatiu de la improvisació. Un disc que aconsegueix vèncer inèrcies, oferint-nos el fruit de la fusió artística d’uns músics que compten amb una trajectòria més que consolidada en el món del jazz i el flamenc.
 
“Evocación” ha estat també reconegut per la crítica com el millor disc de jazz de l’estat espanyol 2009 per la prestigiosa revista Cuadernos de Jazz i es va presentar amb èxit al prestigiós festival francés Jazz in Marciac 2010 davant de més de sis mil persones.
 
En la fase final d’aquesta tretzena edició del Premi Puig-Porret, el jurat de crítics i periodistes ha escollit a Raynald Colom entre els altres finalistes, resultants de la votació de prop de 200 periodistes que configuren el cens de votants: el grup Mishima, pel disc Ordre i Aventura (pop rock); Sanjosex, per Al marge d’un camí (cançó); Pep Gimeno “Botifarra” (folk), Las Migas per Reinas del matute (flamenc) i Guillamino (música electrònica).
 
Raynald Colom pren el relleu del grup Manel, que va guanyar el Premi Puig-Porret l’any passat (2009). Amb anterioritat ja havien rebut la distinció Pascal Comelade (1998), Quimi Portet (1999), Els Pets (2000), Jaume Sisa (2001), Antònia Font (2002), Adrià Puntí (2003), Miquel Gil (2004), Refree (2005), Miguel Poveda (2006), La Troba Kung Fú (2007) i Roger Mas (2008).
 
El Premi és atorgat per la Institució Puig-Porret, una fundació privada amb seu a Vic que, dirigida per un Patronat, té com a finalitat atendre i protegir els antics treballadors de l’empresa El Tint i col·laborar en tasques ciutadanes d’assistència social, beneficència i de promoció de la cultura. Tal i com recullen les bases de la convocatòria, “el Premi té per finalitat l’exaltació de la música, dels seus creadors i dels seus intèrprets”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any