Els incendis del País Valencià, controlats

  • Han cremat més de quatre mil cinc-centes hectàrees · El conseller Castellano diu que tots quatre incendis han estat provocats · L'únic detingut, en llibertat provisional amb càrrecs

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Governació, Serafín Castellano va explicar que ahir els bombers consideraven controlat l’incendi forestal de Simat de la Valldigna i estabilitzats els tres focs d’Ontinyent, Barxeta i Alfafara. També va fer saber que, segons les primeres estimacions, les flames havien cremat unes 4.500 hectàrees: 2.500 de la Vall d’Albaida i 2.000 de les comarques de la Safor, la Ribera Alta i la Costera; i que, de la vegetació cremada, un 15% eren arbres, i la resta, matolls; en fi, que quaranta-tres dotacions aèries havien treballat per apagar el foc, un rècord en els focs forestals del País Valencià, segons ell.

Segons l’ajuntament el foc d’Agullent ja és controlat i pràcticament apagat, però havia arribat molt a prop de les fàbriques, de la Font Jordana, i a tocar del pavelló municipal i de l’escola, i les hectàrees cremades són moltes. I segons alguns veïns, el paisatge és desolador. En el cas d’Ontinyent i de Bocairent, la Generalitat va anunciar que el foc s’havia estabilitzat.

A més d’aquests incendis, i dels de Simat de la Valldigna (la Safor) i d’Alfafara (Comtat), que començaren dilluns al vespre, dimarts es va calar foc a Rafelguaraf (Ribera Alta) i va cremar tot el dia sense control, en direcció al terme de Barxeta (la Costera). Ara ja és controlat i s’ha evitat que arribés a la serra de Mariola. També s’ha estabilitzat el foc de Simat.

Un ex-brigadista forestal, presumpte autor de l’incendi

La policia espanyola va detenir abans-d’ahir a Ontinyent un ex-brigadista forestal de l’empresa Tragsa, contractada per la Generalitat, com a presumpte autor dels incendis, però ahir la titular del jutjat de primera instància número dos d’Ontinyent el va deixar en llibertat provisional. De moment, el jutjat no té cap dictamen tècnic que certifiqui la causa del foc ni si va ser intencionat, sinó solament una exposició de la policia, que sospita que el detingut va causar l’incendi. Tot i la llibertat provisional, l’ha estat encausat per un delicte d’incendi forestal i haurà de comparèixer cada setmana a jutjat.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any