Jordi Hereu: ‘García-Bragado és d’una honestedat innegable’

  • Entrevista amb el batlle de Barcelona

VilaWeb
Redacció
07.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Barcelona, Jordi Hereu, defensa l’honestedat del tinent-batlle García Bragado, encausat pel cas Palau. En aquesta entrevista en vídeo, també defensa l’actuació de les institucions en aquest cas i espera que la comissió d’investigació del consistori aclareixi si la guàrdia urbana va rebre 140.000 euros com a ‘propina’ de Jordi Montull.

Jordi Hereu també parla de l’ex-regidora de Ciutat Vella, Itziar González, que va dimitir fa unes quantes setmanes perquè se sentia molt pressionada, amb amenaces de mort i tot, i assegura que sempre li va fer costat. ‘Vaig fer tots els possibles perquè es quedés dins l’equip de govern.’

Quant a la consulta sobre la independència, que es farà el mes d’abril del 2011 a Barcelona, referma que no hi donarà suport institucional. En canvi, fa una defensa contundent i raonada de la unió entre Espanya i Catalunya. Accepta que l’entesa ‘no viu el millor moment’, però que això no el fa decantar per l’independentisme.

Hereu, que es vol tornar a presentar a les eleccions municipals, explica que un dels seus objectius és de millorar la participació en les pròximes eleccions, perquè en les darreres eleccions va votar menys de la meitat del cens. Comptant el cens total, ell va aconseguir el 14% dels vots, unes 182.000 paperetes. ‘L’objectiu és de fer pujar la participació.’

L’entrevista amb el batlle tanca el cicle que hem dedicat als caps dels grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona: Xavier Trias (vídeo), Jordi Portabella (vídeo), Alberto Fernández Díaz(vídeo) i Ricard Gomà (vídeo). Totes les ha fetes Andreu Barnils al carrer del Notariat de Barcelona, menys la de Gomà, que es va fer dins el plató pel mal temps.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any