El pop ‘animal’ dels Wantun

  • El grup publica un primer disc, Animalia, i n'interpreta una cançó en directe a l'Espai VilaWeb

VilaWeb
Redacció
27.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Animalia’, el primer llarga durada dels Wantun, és un disc que reflecteix la ‘lluita entre els sentits i la raó; entre allò que fem sense pensar, i allò que fem conscients de les conseqüències’. Així el defineixen Francesc Borrell, bateria de la formació originària de Blanes. Després de deu anys, alguns canvis en els components i un disc, els Wantun han publicat enguany ‘Animalia’ (Picap, 2010).

Sí, es diuen així pel plat xinès. El grup va gestar-se quan alguns dels integrants anaven a la universitat i, per qüestions econòmiques, freqüentaven els restaurants xinesos. Plat preferit? Wantun fregit. Quan van haver de triar un nom per a la banda, van decidir-ho llestament.

D’això, ja fa deu anys. Entremig han publicat un disc de durada ampliada (un EP), ‘Modernitat’, que va merèixer el premi popular del concurs Sona 9 l’any 2008. ‘La vida del músic és dura’, diuen quan els demanem pels anys passats fins a la publicació del primer disc de llarga durada, i Borrell prossegueix: ‘Comences amb molta il·lusió, i vas depurant l’estil i la tècnica fins que et veus capaç d’enregistrar un disc del qual er puguis sentir orgullós’. I de ‘Animalia’, diuen que se’n senten molt satisfets.

Al disc, hi trobem tretze cançons pop amb pinzellades d’electrònica, un so que s’intensifica a mesura que avança l’àlbum, i que parlen de sentiments, d’amors i desamors, de la lluita entre la necessitat de deixar-se endur pels sentiments i la de guiar-se per una certa racionalitat. Com a fil conductor, els animals protagonistes de moltes de les cançons (amb títols com ‘Camaleó groc’, ‘Puça’, ‘Tortuga’ o ‘Serp reumàtica’, que interpreten en directe a l’espai VilaWeb), del títol del disc i del disseny, que ha anat a càrrec de Lyona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any