Alberto Fernández Díaz (PP): ‘No vull un debat estèril sobre l’estatut’

  • Entrevista amb el cap del PP a l'Ajuntament de Barcelona

VilaWeb
Redacció
01.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alberto Fernández Díaz (PP), cap del grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, comenta en aquesta entrevista en vídeo la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’estatut de Catalunya. Diu: ‘En alguns aspectes jo hauria anat més enllà, però hi ha gent que la troba excessiva. Ara tots l’hem d’acatar i no vull un debat estèril sobre l’estatut.’ L’entrevista, que també toca l’actualitat a l’ajuntament, es va fer abans que se sabés la dimissió provisional del tinent-batlle de la ciutat, Garcia-Bragado, presentada ahir. Bragado ja no és regidor d’Urbanisme, però continua essent tinent-batlle.

Ahir Garcia-Bragado va dimitir de responsable d’Urbanisme perquè es troba encausat en el cas de l’hotel del Palau. Fernández Díaz és molt crític amb l’ajuntament per aquest cas i opina que la justícia hauria d’anar a fons. ‘Caigui qui caigui’, diu. El PP de Barcelona va declarar, quan es va saber la notícia de l’encausament de Garcia-Bragado, que estudiaria el text d’imputació i sospesaria la possibilitat de demanar que dimitís del tot. Sigui com sigui, Fernández torna a demanar una comissió d’investigació transparent, a porta oberta, a l’ajuntament.

Sobre la consulta de la Diagonal, Fernández Díaz va presentar una denúncia perquè algú va suplantar la seva personalitat i el sistema informàtic va permetre que un desconegut votés en nom seu.

Fernández també defensa la prohibició de la burca. Entre més raons, per seguretat. Creu que és perillós no veure la cara de la gent. També reflexiona sobre la condició d’immigrants de la seva família, que es van instal·lar a Catalunya provinents de Valladolid i de Navarra.

Aquesta és la quarta entrevista amb els caps de partit de l’Ajuntament de Barcelona, després de Xavier Trias (vídeo), Jordi Portabella(vídeo) i Ricard Gomà (vídeo).

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any