Beth: ‘M’encantaria saber fer cançons que no fossin d’amor’

  • La cantant parla del seu primer disc en català, 'Segueix-me el fil' (Música Global, 2010)

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
10.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una de les primeres cançons que la Beth va compondre quan va decidir-se a fer un disc en català va ser ‘Cançó malgastada’ (interpretada en directe a l’espai VilaWeb), una cançó que comença amb una frase que, diu, conté l’essència del disc: ‘Perquè ets tu, t’ho diré en català, perquè m’entenguis de pressa quan et vingui a buscar’. I és que, després d’un primer disc en espanyol (per imposició del programa televisiu en què va concursar) i d’un altre en anglès (per plaer), la cantant publica ara el primer disc en català. Diu (vídeo) que és el més coherent, perquè parla i pensa en aquesta llengua, però que no ho havia fet fins ara per prejudicis.

‘Tenia prejudicis i se’m feia estrany de cantar en català’, però fa un any i escaig va tornar a escoltar, després de molt de temps, música catalana, i aquest fet i que gairebé tota la feina li surt al Principat la van acabar de decidir a fer cançons en català.

La cantant signa sis de les dotze cançons de ‘Segueix-me el fil’. Les altres porten el segell de Marc Parrot, Jaume Pla (Mazoni), Valen Nieto (Raydibaum) i Ismael Inarejos. L’encarregat de lligar les dotze peces i d’homogeneïtzar-ne el so ha estat un dels productors que més sona des de fa un quant temps, Ricky Falkner. Amb aquests noms, ja es veu que la Beth Rodergas, originària de Súria, no es conformava pas amb un disc qualsevol, sinó que volia qualitat. Una qualitat que arriba al disseny del disc, teixit de flors i fils de color de rosa, obra de Marta Puig, àlies Lyona, que també ha dirigit i realitzat el videoclip del seu primer senzill, ‘Tots els botons‘.

La Beth explica que va cercar un concepte que donés coherència al disc, i va pensar en la costura. La seva àvia va ensenyar-li de fer ganxet de petita i uns quants anys més tard s’hi va tornar a posar i ara hi té força traça. I ara amb ganxet, fil, patrons, vellut i gafet, la cantant presenta un àlbum amb dotze cançons que tenen un segon fil conductor: l’amor. ‘M’encantaria saber fer cançons que no fossin d’amor!, però és difícil de compondre’n.’

En l’entrevista amb VilaWeb, Beth també recorda el seu pas per Operación Triunfo, programa musical d’una televisió espanyola amb què es va fer conèixer i pel qual va actuar a Eurovisió: ‘No, no ho esborraria pas del meu passat, però sempre he dit que no em va fer gens d’il·lusió’, fer de representant Espanya; ‘jo l’única cosa que volia era que la gent em sentís cantar, i sabia que per aconseguir-ho hauria de fer coses que no m’agradarien gaire. Però tothom ho fa, tothom paga un peatge quan comença en una feina’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any