Lluís Recoder: ‘Les consultes són resultat d’un sentiment conjuntural’

  • Entrevistem Lluís Recoder que va participar en un xat amb els lectors de VilaWeb · El batlle de Sant Cugat diu que no es veu com a successor d'Artur Mas

VilaWeb
Redacció
13.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, explica en una entrevista amb VilaWeb que ara no és el moment de parlar de possibles successors d’Artur Mas si aquest no aconsegueix la presidència de la Generalitat, perquè considera que és fer ‘política ficció’. Recoder defensa el lideratge de Mas per governar el país i explica que encara no sap en quina posició anirà a les llistes de Convergència i Unió (CiU).

El batlle de Sant Cugat, que va participar en un xat amb els lectors de Vilaweb, diu que se sent identificat amb el catalanisme tal com l’enten l’historiador Josep Termes des d’una perspectiva integradora i inclusiva. Recoder no descarta un govern amb PSC i ERC, ni tampoc solament amb ERC, però no és la seva primera opció. La prioritat de Recoder és un govern en solitari de CiU i que, si no és possible, ja s’estudiarà quines opcions i amb quins projectes s’han d’impulsar.

Lluís Recoder també comenta les consultes sobre la independència que ha impulsat els darrers mesos la societat civil a centenars de municipis de Catalunya. Considera són el resultat d’un sentiment conjuntural i que no són necessàriament el camí que cal seguir. Tanmateix, el batlle convergent admet que potser caldrà ‘tirar pel dret’ tard o d’hora, però no té clar ‘el com i el quan’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any