La Pegatina: ‘No som músics de conservatori, hem nascut al carrer’

  • Són un dels grups amb més èxit i interpreten un parell de cançons per als lectors de VilaWeb

VilaWeb
Redacció
24.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Són el millor grup de pop-rock (‘tot i que fem rumba!’) segons els lectors de la revista Enderrock, i la setmana passada tota la sala Bikini va saltar al ritme del seu calaix en l’entrega d’aquests premis musicals. Són la Pegatina: formació originària de Montcada i Reixac que es defineix com un ‘grup de festa i de directe’ que ha ‘donat una visió més juganera i de carrer a la rumba’. Quatre dels set membres, Rubèn, Adrià, Romain i Sergi, visiten VilaWeb per parlar-nos de l’èxit popular que han obtingut en aquest últim temps i per interpretar un parell de cançons en directe: ‘Gat rumberu‘ i ‘L’encanteri‘.  

El grup, que es va formar fa set anys, es troba ara en una segona ronda del disc ‘Via Mandarina’ i allà on va, triomfa: entrades exhaurides i sales de concert plenes, com aquesta nit a la sala Apolo de Barcelona. Tot un èxit, doncs. ‘Estem molt contents de veure reflectida la feinada amb aquest reconeixement’, diu Rubèn Sierra, que atorga l’èxit a la potència dels directes del grup: ‘Fem allò que sabem fer: directes enèrgics en què la gent ve a gaudir’. Adrià Salas afegeix: ‘Qui ens ve a veure sap que interactuarà amb nosaltres i que es passarà tota l’estona cantant i ballant’.

És inevitable comparar-los amb alguns altres grups de rumba mestissa que han anat apareixent els últims anys a casa nostra. ‘Som fills del so de Dusminguet, Macaco, Manu Chao, etc’, diu en Rubèn, ‘però hem donat una altra visió a la rumba. Menys tradicional. No fem la rumba que feia Gato Pérez o que fa Sabor de Gràcia ara sinó que li donem un punt més proper i festiu’. El noi ho té clar: ‘La rumba neix al carrer, i el nostre grup s’ha criat al carrer. No som músics de conservatori: ens trobàvem i improvisàvem amb la guitarra i el calaix. Allò que ens mou és l’esperit de rumba de carrer i l’esperit punk que porten les cançons curtes i enèrgiques’.

Els discos de la Pegatina es troben disponibles a la xarxa perquè tothom que vulgui se’ls descarregui de franc. De fet, el ‘Via Mandarina’ ha tingut desenes de milers de descàrregues. El negoci, fa temps que no és en el material discogràfic sinó en els directes, i és per això que el grup no para de fer concerts. Durant l’any passat en van fer uns cent i quan acabi el 2010 n’hauran fet un centenar més. I paral·lelament als concerts, el grup treballa ja amb noves cançons per tal de tancar-se a enregistrar el tercer disc a la tardor.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any