Rebuig generalitzat a les crítiques del PSC contra Terribas

  • El Col·legi de Periodistes, la CCMA i el comitè professional de TVC deploren l'actitud d'alguns alts càrrecs socialistes · M.A. Martín envia una carta pública de disculpa

VilaWeb
Redacció
18.03.2010 - 19:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha deplorat avui les crítiques que s’han fet des de les files del PSC a la directora de TV3, Mònica Terribas, per l’entrevista amb José Montilla de dilluns (fragments). El Col·legi considera que ‘constitueixen una pressió que traspassa la legítima discrepància i afecta directament el dret a la informació’. També ho ha fet el Grup de Periodistes Ramon Barnils (comunicat). I tant la redacció de TV3, que ha expressat en el Telenotícies Migdia el rebuig a les crítiques del PSC (vídeo), com el comità professional de TVC (comunicat), com el Consell de Govern de  Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals (comunicat), han criticat ‘el to de les crítiques i les desqualificacions de què ha estat objecte els darrers dies’ la directora Terribas, a a qui han ofert ‘suport absolut’.

El comitè professional de TVC ha expressat l’enèrgic rebuig a l’ús de l’insult com a manera de comunicar una opinió. ‘Un insult només desqualifica la persona que el pronuncia i no aporta res’.

El Col·legi de Periodistes creu que l’entrevista ‘va ser un exercici de periodisme lliure, molt necessari en un mitjà que es deu al servei públic’, i afegeix que lamenta ‘molt especialment el to d’insult i de desqualificació d’algunes d’aquestes crítiques’.

Miguel Ángel Martín envia una carta pública de disculpa

Miguel Ángel Martín López, vice-president del districte de Sant Martí i gerent de l’Institut Metropolità del Taxi, ha fet arribar, a alguns mitjans de comunicació, una carta pública de disculpa a Terribas, en què reconeix haver ‘comès un greu error, que no hi ha cap excusa i que la disculpa arriba tard’, per haver-se referit a la directora de TV3 ‘en els termes’ en què ho va fer.

Martín diu que no havia pensat que ‘tot plegat transcendiria’ de l’esfera privada i que la seva intenció no era que les expressions arribessin al coneixement de Terribas, i per tant, que l’ofenguessin ‘de la manera que ara es pot sentir ofesa’. Martín explica, finalment, que vol ‘deixar fora de tot dubte la seva professionalitat i la de la resta de periodistes de TV3’.

Martín va publicar una nota sobre l’entrevista al seu Facebook amb insults sexuals i de gènere, que després va retirar. De fet, ahir n’hi va publicar un altre disculpant-se per aquests insults ‘incorrectes, masclistes i fora de lloc…, fruit d’una ofuscació personal’.

CiU, PP i la Federació Catalana del Taxi demanen els cessament immediat de Martín

El president de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, va demanar a Hereu ‘el cessament immediat de Miguel Àngel Martín pels greus insults contra la directora de TVC’. I el regidor de CiU Jordi Ciurana va postil·lar: ‘L’alcalde ha de decidir si creu que un personatge com aquest pot continuar representant l’Ajuntament de Barcelona; nosaltres creiem que no. No honora el càrrec i el desprestigia i per això demanem expressament a Jordi Hereu que actuï i el cessi de totes les responsabilitats, tant municipals com metropolitanes.’

El PP també en demana ‘el cessament fulminant’ i la Federació Catalana del Taxi considera que Martín no és apte per dirigir el sector del taxi de l’àrea metropolitana de Barcelona i també demana a Hereu que el cessi el més aviat possible.

Crítiques des del PSC

A més dels insults de Miguel Ángel Martín, alguns alts càrrecs del PSC com Joan Ferran, Josep Maria Balcells i Carme Figueras, també van publicar crítiques en els respectius blocs. Tot i que ahir el PSC va destacar com a bloc del dia el de Figueras, que va dir que ‘la Mònica no tenia un bon dia’, la diputada ha eliminat avui l’apunt, després de la polèmica. Amb tot, podeu veure’l encara a la memòria cau del Google. Figueras, diputada i secretària de Política Social del PSC trobava insòlit, al  seu bloc, que Terribas ‘tallés i interrompís [sic] sovint’ el president de la Generalitat. Segons ella, la periodista no va deixar que Montilla exposés els seus arguments, posant en dubte ‘allò que deia, com si mirés contínuament d’enganxar-lo’. I conclou: ‘Segurament la Mònica no tenia un bon dia.’ 

El portaveu adjunt dels socialistes al parlament, Joan Ferran, va recuperar dilluns al seu bloc el discurs de la ‘crosta nacionalista’, va reconèixer que Terribas havia fet caure el president en contradiccions i la va acusar ‘d’interrompre’l constantment’.

Més crítiques: el diputat socialista Josep M. Balcells també acusava Terribas, en el seu bloc, d’haver assetjat Montilla, d’haver fet servir un to agressiu i poc respectuós: ‘Semblava talment la portaveu dels crítics a tota la gestió de la catàstrofe de la nevada.’

El PSC se’n desmarca

Tot i aquesta allau de crítiques vingudes de les files socialistes, en comunicat el PSC diu que les apreciacions ‘són a títol absolutament individual, no es corresponen amb l’opinió del partit i semblen desmerèixer la independència dels mitjans de comunicació de titularitat pública i la professionalitat dels qui hi treballen’.

Enllaços
Array
Array
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any