Joan Laporta: ‘Cal un nou partit polític que pugui proclamar la independència’

  • El president del Barça ha obert la segona assemblea de Reagrupament · L'entitat independentista ha aprovat un document programàtic per a les properes eleccions al Parlament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’associació política Reagrupament ha fet avui la segona assemblea nacional a Barcelona amb l’objectiu de debatre i aprovar el programa que proposarà a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. L’encontre, l’ha obert una intervenció del president del Barça, Joan Laporta, un dels convidats per l’associació política.

Davant el miler de reagrupats ha dit que l’assemblea d’avui havia de ser un punt d’inflexió per aconseguir un estat propi, que no és una utopia, perquè maten Catalunya tant els qui volen que continuï essent una autonomia d’Espanya com els catalans conformistes. Laporta també ha confessat que se sent reagrupat, perquè considera que l’associació fa molt bona feina per despertar el país, i ha dit que ara cal acció política: ‘Cal un partit que es presenti a les eleccions per governar o per aconseguir majories al Parlament per proclamar la independència’.

Preguntat posteriorment per si es presentarà a les eleccions de la tardor, Laporta ha insistit que no decidirà res sobre el seu futur polític fins que no deixi la presidència del Barça. Respecte a la presència a l’acte de Reagrupament, ha dit que l’havien convidat i que coincideix plenament amb el discurs i objectius de Joan Carretero i la seva associació.

Assemblea nacional

Després del discurs d’obertura de Joan Laporta, els membres de Reagrupament han aprovat la constitució de la nova junta de l’associació per 820 vots a favor, 9 en contra i 59 abstencions. El president, Joan Carretero, ha presentat aleshores el seu informe de gestió, centrat en dos grans temes: la confecció de llistes electorals amb vista a les eleccions i el debat intern. Sobre el primer tema, ha dit que Reagrupament ha de continuar lluitant perquè hi hagi una candidatura a les eleccions del Parlament, amb gent associada o no. En una nova assemblea al juny, Carretero proposarà decidir a quines llistes donarà suport Reagrupament, i que s’hauran de votar per circumscripcions. Respecte a les discrepàncies i crisis internes de Reagrupament, Carretero ha estat molt dur. Ha assegurat que l’anterior junta no funcionava i per això en va sortir: si no plegava la minoria, plegava la majoria. I ha afegit: ‘Els nostres enemics interns han de saber que jo no hi pactaré mai. (…) Si voleu que lideri les llistes, hi vull gent de confiança’. Per Carretero, ‘tota la merda ha sortit de dins de l’organització’. I ha agraït la tasca d’una persona de la junta que va dimitir en gran mesura per les desqualificacions internes, Sandra Lomas.

La direcció de l’entitat encapçalada per Joan Carretero ha presentat als associats una proposta de ‘Constitució de Catalunya’ i el document programàtic ‘Organitzant el nostre futur lliure‘, que s’han aprovat.

Preludi de l’assemblea

El preludi d’aquesta assemblea han estat convulsos per a Reagrupament, que va viure la seva primera crisi interna per aspectes relacionats amb la hipòtesi que la trobada d’avui servís per escollir els representants de les llistes electorals. La junta directiva va decidir posposar la definició de les llistes per a una nova assemblea el mes de juny. Aquesta pròxima assemblea coincidirà amb la fi de mandat de Laporta com a president blau-grana.

A l’assemblea d’avui no s’ha tractat directament la qüestió de la candidatura al Parlament. La portaveu i vice-presidenta de l’entitat, Rut Carandell, havia explicat a VilaWeb que avui ‘es tracta de decidir el què’. ‘El com i el qui es decidirà a l’assemblea del mes de juny’, afegeix Carandell. Tal com va passar a la primera assemblea, Reagrupament ha penjat els documents a la seva web amb accés obert: des de l’acta de la primera assemblea, el document programàtic, el reglament de l’associació, el de funcionament de la segona assemblea i els estatuts, fins els resultats finals de les votacions a la junta directiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any