Mònica Oltra i Paco García, reelegits portaveus d’Iniciativa del Poble Valencià 

  • És el màxim càrrec representatiu de la formació

VilaWeb
Redacció
06.03.2010 - 19:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Oltra, i el regidor de Llíria Paco García Latorre han estat elegits per unanimitat com a portaveus d’Iniciativa del Poble Valencià, màxim càrrec representatiu de la formació, durant el segon congrés d’IPV, celebrat avui a València. Uns dos-cents membres de la formació ecosocialista han participat en el congrés, on s’han debatut i renovat els òrgans de funcionament intern.

En la seva intervenció, Mònica Oltra ha fet una anàlisi de la situació actual al País Valencià, ‘marcada per un context de davallada econòmica i d’emergència democràtica’. En aquest sentit, ha acusat el PP de ‘practicar la política de la por, amb insults, amenaces i censura a qui no pensa com ells’. Com a exemples, ha posat la retirada d’algunes imatges de l’exposició de la Unió de Periodistes Valencians al MuVIM, la ‘vexació’ de l’oposició a les Corts, la sanció del director de l’IES Las Norias, ‘l’intent de destrucció’ del Cabanyal i el ‘menyspreu’ als familars de les víctimes de l’accident del metro de València el 2006, ‘el més greu de la nostra història’.

Oltra també ha apuntat que la xifra de més del 20% de desocupats era ‘una autèntica tragèdia de la qual el Consell no se’n vol fer càrrec ni tampoc no aporta cap mesura per a combatre’. Per la seva banda, García Latorre, ha destacat l’espai polític de treball que havia obert la formació des que es va fundar, un espai ‘dirigit a una ciutadania necessitada d’una nova manera de fer política, de vertebració territorial i de participació’.

Entre les intervencions de les organitzacions convidades, hi ha hagut les dels portaveus del Bloc i els Verds, que conformen amb IPV Compromís, Enric Morera i Carles Arnal, respectivament. Tots dos s’han centrat en la ‘importància’ que la coalició concorri a les properes eleccions autonòmiques ‘com a referent d’un tercer espai que trencarà el bipartidisme i garantirà un canvi al capdavant de la Generalitat a partir de 2011’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any