Cabo San Roque es posen la granota a ‘Torn de nit’

  • L'espectacle es fa avui i demà al Mercat de les Flors de Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
Bel Zaballa
03.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les peces d’una màquina que durant vint-i-cinc anys havia fabricat galetes produeixen, des de fa uns quants mesos, música. I això gràcies a la intervenció del grup Cabo San Roque, que va muntar una ‘orquestra mecànica’ a base de pistons, politges i cintes transportadores. Avui i demà el grup mostrarà el resultat d’aquella feina, ‘Torn de nit’, al Mercat de les Flors: ‘És el nostre particular homenatge als treballadors dels torns de nit’, diu (àudio) a VilaWeb Laia Torrents, membre de Cabo, que revela que l’orquestra mecànica també serà la protagonista del pròxim disc del grup, que ha de sortir enguany.

Segons Torrents, tot i que ja feia anys que els rondava pel cap la idea de muntar una orquestra mecànica, tot va apressar-se quan els van trucar d’una fàbrica de galetes per dir-los que tancaven una línia de producció. Els components de Cabo San Roque, coneguts justament per construir instruments a partir de ferralla i qualsevol mena d’estris, van enregistrar en vídeo les últimes hores de la fàbrica, van endur-se una línia de producció i també van entrevistar-se amb alguns dels treballadors (àudio). ‘Vam adonar-nos de les similituds de les nostres feines’, diu Torrents, ‘la relació amb les màquines i el soroll, la repetició, el treball de nit …’.

De tota aquella feina va sortir aquest ‘Torn de nit, serenata per a orquestra mecànica’, una ‘sofisticació portada al màxim’ dels espectacles anteriors (la Caixeta i la Rentadora), i que destaca, sobretot, per la incorporació de vents. L’espectacle reprodueix un torn de nit en una fàbrica i tot allò que s’imaginen que hi deu passar (àudio), i que té en les veus en off de la gent de la fàbrica entrevistada el fil conductor.

Roger Aixut, Alberto Mezquíriz, Josep Seguí i Laia Torrents, membres de Cabo San Roque, s’han encarregat de tot el muntatge de ‘Torn de nit’, des de la composició i la creació de la màquina fins a la filmació de les imatges que apareixen durant l’espectacle i el vestuari. Abans d’arribar a Barcelona, el grup va presentar l’obra al Temporada Alta ara fa uns mesos, i també ha passat per Sabadell i Palma.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any