Ricard Mas: ‘Videojocs i exèrcits tenen una estreta relació’

  • L'exposició sobre videojocs s'inaugura avui a l'Arts Santa Mònica · VilaWeb TV n'ha parlat amb el comissari, Ricard Mas

VilaWeb
Jordi Carreño i Aina Torres
27.01.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arts Santa Mònica brinda ‘Societats Virtuals. Gamer’s Edition’, una exposició col·lectiva sobre la frontera entre realitat i ficció a través dels videojocs. L’exposició, que es mantindrà oberta fins l’11 d’abril, parla tant del joc de guerra inventat a la Prússia del primer terç del segle XIX, com de l’actual joc de rol multitudinari en línia. A més, els visitants poden copsar quina olor fa un determinat videojoc o provar unes ulleres amb visió nocturna. ‘Videojocs i exèrcits tenen una estreta relació’, ha dit a VilaWeb el comissari de l’exposició, Ricard Mas (vídeo).

Societats Virtuals. Gamer’s Edition’ també s’endinsa en la implantació del concepte ‘avatar’ en els videojocs, un mot originari de la mitologia hindú. L’exposició vol explicar per què les societats són eines comunicatives amb referències a jocs i videojocs com SimCity, The Sims, World of Warcraft o Second Life o Habbo Hotel.

Videojocs per a entendre el món

‘És una exposició per a tots els públics, però els menors de quaranta anys hi trobaran allò en què han crescut’, diu Mas. I els de més de quaranta anys podran entendre com veuen el món fills o néts.

Alhora, l’Arts Santa Mònica també proposa ‘La col·lecció de col·leccions de Guy Selz’: una mostra dels 1.200 objectes que els familiars de Guy Selz, han donat al Museu del Joguet de Catalunya. Una col·lecció que d’alguna manera prova de salvar els fragments de cultures que a poc a poc desapareixen. Joguines, màscares, reliquiaris, creus exvots, nines o soldadets de plom constitueixen algunes de les peces de la col·lecció.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any