‘Tot Monzó’

  • S'inaugura una exposició sobre l'escriptor a l'Arts Santa Mònica

VilaWeb
Redacció
18.12.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ensenyar les mil cares de l’escriptor Quim Monzó: aquest és el designi de l’exposició que avui s’inaugura a l’Arts Santa Mònica de Barcelona. Molt acurada en tots els detalls i ben dissenyada, s’hi recullen des dels peücs del Monzó infant, fins a la motxilla que va fer servir en un viatge al Vietnam (anys setanta), on va escriure alguns reportatges periodístics, i fins a quadres seus del seu pare (vídeo).

En un doble esquema, cronològic i temàtic, l’exposició ens ensenya, per exemple, un bar dels anys 80 (tants en surten als seus llibres!), en què decoració i postals tenen un lligam amb la seva obra. També hi ha alguns dels cotxes que apareixen en la seva obra, material de dissenyador o de guionista de còmic (Monzó ho ha estat), una col·lecció de fotografies fetes per Pedro Madueño, material familiar i algunes adreces d’internet del seu ordinador personal.

El recorregut pot durar una mica més de mitja hora. El comissari, Julià Guillamon, un dels grans experts en l’obra de Monzó, ha passat aquests darrers mesos regirant caixes, calaixos i arxius de l’escriptor per poder-los oferir al gran públic: ‘No volíem fer una exposició de culte a la personalitat, sinó que expliqués que el Quim ha estat una mena de sismògraf de la realitat. Els seus temes arriben molta gent.’

Els deu grans temes de l’exposició, que restarà oberta fins l’11 d’abril, són: l’ordre, la família, el sexe, l’amor, la informació, etc., que han marcat no solament en Monzó, sinó tota una generació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any