Arriba 36L, una nova plataforma de distribució i de venda de llibres digitals

  • Avui a les 9.00 s'activa Leqtor, la llibreria digital de la nova plataforma de distribució d'e-books, 36L, que ofereix novetats editorials als mercats català, espanyol i llatinoamericà

VilaWeb
M. S.
03.12.2009 - 00:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els accionistes de 36L són els grups editorials Cultura03 (Ara Llibres) i Vicens Vives, la cooperativa Abacus. També Ferran Soriano, Jordi Viñas i Gustau Navarro.

D’entrada es posen a la venda uns cinc-cents títols; d’aquests, una mica més de la meitat, en català. Aquesta distribuïdora té la voluntat d’oferir novetats editorials, en especial ‘bestsellers’. Un bon exemple en són alguns dels títols que ja es podran adquirir de sortida. Per exemple: el primer volum de la trilogia de Stieg Larsson, les memòries de Jordi Pujol, ‘L’últim patriarca’ de Najat el Hachmi o bé ‘L’última carta de Companys’ de Toni Soler. La voluntat dels responsables és d’aconseguir que surtin alhora l’edició en paper i l’edició digital (o que aquesta última aparegui una mica abans, atès que la tecnologia ho permet). També volen incorporar dos-cents títols nous cada setmana.

D’entrada, 36L té, proporcionalment, una oferta molt millor en català que no pas en espanyol. I és que ha pactat en exclusiva amb el Grup 62 (Edicions 62, Proa, Columna, Empúries, Destino…), que hi aporta, com ja vam avançar, un centenar de títols; també amb RBA, que té el segell la Magrana i alguns altres d’edició infantil. Així mateix, hi aporten materials els accionistes (Ara Llibres i Vicens Vives), i editores com Barcino, Pagès, Cruïlla i la Galera.

La presentació del projecte, l’ha feta el conseller delegat d’Ara Llibres, Ernest Folch. Ha explicat que el preu del llibre digital, el marcava l’editor, i que, de mitjana, era un 35% més barat que no pas el llibre de paper. De moment, la descàrrega més barata costa set euros i la més cara quinze.

L’accionariat de 36L fa unes previsions de vendes molt optimistes, tenint en compte, de moment, que depenen del nombre de lectors digitals (‘e-readers’) que es venguin. Però Folch ha assenyalat que el negoci no estava en el suport, sinó en les descàrregues de llibres electrònics.

Segons les dades facilitades, 36L ha fet una inversió de 2,7 milions d’euros, i la previsió de vendes, que és d’un creixement exponencial, preveu que l’any 2010 (passada la campanya de Nadal 2010-2011) s’hauran venut 100.000 llibres digitals; el 2011, 300.000; i el 2012, 900.000.

A banda, 36L ha optat per un sol model de lector de llibre digital, l’anomenat Leqtor; i no en vendrà cap més. Aquest lector costa 199 euros, un preu força competitiu, tenint en compte que la majoria van de 300 a 600 euros. Ara, Leqtor té l’inconvenient que el llibre s’ha de descarregar abans a l’ordinador i després al lector, via USB. Però fonts de 36L han dit a VilaWeb que aviat oferirien un altre model de Leqtor, més sofisticat i, és clar, més car. El format amb què treballaran serà l’epub.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any