Eleccions al IEC: Parlen els candidats

  • Avui es fan les eleccions · Us oferim un vídeo en què aquests dos candidats expliquen les seves propostes i com veuen el paper del IEC en la societat

VilaWeb
Redacció
02.06.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui a la tarda es farà el ple de la votació del president de l’Institut d’Estudis Catalans. Els candidats a la presidència, Salvador Giner i Ricard Torrents, van presentar el programa electoral el dia 11 de maig proppassat. VilaWeb TV us ofereix un vídeo en què tots dos responen les mateixes preguntes. Giner i Torrents fan un repàs general de l’estat actual de l’Institut i expliquen com pensen encaminar-lo, en el cas de sortir elegits.

Salvador Giner i Ricard Torrents van participar en una conversa amb els lectors de VilaWeb, que els van demanar, sobretot, quin paper havia de tenir el IEC en la societat.

En cas que cap dels dos candidats no obtingués el vot de la majoria absoluta dels membres del ple a la primera votació ni de la majoria absoluta dels assistents a la segona votació, es convocaria un nou ple a final de juny. El nou president començarà a exercir l’1 de setembre de 2009.

El mandat presidencial de l’Institut té una durada de quatre anys, i ningú no pot ser reelegit president més d’una vegada consecutiva. Salvador Giner presenta una candidatura amb un equip de govern integrat per Joandomènec Ros i Joan Solà de vice-presidents, i per Romà Escalas de secretari general. La que presenta Ricard Torrents és formada per Francesc Gonzàlez-Sastre i Alícia Casals de vice-presidents, i per Joan Albert Argenter, de secretari general.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any