Anna Roig i l’ombre de ton chien a VilaWeb TV: ‘Volem arribar al públic a través de tots els sentits’

  • El grup de cançó francesa presenta avui el primer disc a Vilafranca del Penedès

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.05.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cançó francesa els va inspirar prou per decidir-los a fer un seguit de versions. Més tard, van fer-se un repertori propi que combina la tradició de la cançó francesa amb el jazz i el pop. Són Anna Roig i l’ombre de ton chien i avui presenten el primer disc a Vilafranca del Penedès. ‘Volem que les històries de les nostres cançons arribin al públic; de fet, aquesta és una de les herències de la cançó francesa’, diu Roig a VilaWeb TV (vídeo).

Començant per ‘Mon monde’, que explica les històries que ronden pel cap d’Anna Roig, i acabant amb una ‘Capseta de records’, el primer disc d’Anna Roig i l’ombre de ton chien recull deu cançons inspirades en la cançó francesa que parlen d’amors, desavinences i quotidianitat, sempre des de la perspectiva curiosa d’Anna Roig, autora de les lletres. Algunes de les cançons són en català i algunes altres, en francès, però totes sonen fresques i tant s’acosten al pop com es vesteixen amb arranjaments de jazz.

Presentació a Vilafranca

El primer disc del grup, que no té títol, serà d’aquí a pocs dies a les botigues, però avui es presenta en un concert que promet de ser ben especial. És a dos quarts d’onze a l’Auditori municipal de Vilafranca del Penedès. A banda els cinc músics del grup (Anna Roig, Magí Batalla, Ricard Parera, Carles Sanz i Carles Munts), passaran per l’escenari molts dels qui han col·laborat en el disc, per exemple, Pere Agramunt, cantant de la Brigada, i que posa veu a la cançó ‘Corro sota la pluja’.

El concert d’avui també és una oportunitat per a veure l’acurada escenificació del grup. Com explica la cantant, la intenció és d’arribar al públic no solament a través de la música sinó de tots els sentits, i per això Anna Roig es posa a la pell de cadascun dels personatges de les cançons, de manera que converteix els concerts en actuacions musicals de caire teatral.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any