Adam Majó: ‘Les CUP van més enllà de l’esquerra independentista’

  • El portaveu de les CUP ha conversat avui amb els lectors de VilaWeb · Ha valorat la possibilitat de presentar-se a les eleccions

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.01.2009 - 14:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) i regidor de Manresa, Adam Majó, ha participat avui en un xat (llegiu-lo sencer) amb els lectors de VilaWeb i ha parlat de l’espai electoral de les CUP, de la possibilitat de participar a les properes eleccions al Parlament i de les relacions amb els altres partits polítics. ‘Només ens hi presentarem si l’esquerra independentista va unida i ho pot fer amb garanties’, ha dit Majó (vegeu-ne el vídeo).’La participació a les eleccions és una porta que deixem oberta per a estudiar-ho quan arribi el moment’, ha dit Majó, que no veu possible ara per ara cap tipus d’acord amb CiU, ERC o els socialistes. El portaveu de les CUP ha deixat clar, però, que ‘les CUP van més enllà de l’esquerra independentista’ i que, per tant, les relacions amb moviments socials políticament pròxims però no necessàriament independentistes ‘són molt importants perquè tots plegats ens en poguem beneficiar’.

‘No volem dividir el vot independentista’

En la conversa amb els lectors, Majó també ha estat preguntat pel risc de dividir el vot independentista en cas que les CUP es presentessin a les eleccions al Parlament. ‘El que no farem és presentar-nos a les eleccions sense garanties de fer un bon resultat, perquè no volem anar-hi només a esgarrapar vots i a fer mal a altres organitzacions polítiques.’ Per Majó, el més important és que ‘no es perdi’ del vot independentista. ‘És un vot que ja està dividit: alguns voten ERC, altres CiU i altres, molts, es queden a casa. El que no volem és contribuir a dividir-lo encara més per a perdre’l’.

Enllaços
No tot va sempre sobre rodes, bloc d’Àlex Maymó, regidor de la CUP a Molins de Rei: ‘Valoració de l’Assemblea Nacional de la CUP a Mataró’.
El bloc d’en Titot: ‘L’Assemblea de la CUP (i les eleccions autonòmiques)’.
Recull de blocs de la CUP a PoliBlocs.cat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any