La comunitat educativa ocupa el carrer contra l’ensenyament de ciutadania en anglès

  • Onze mil manifestants demanen a València, Castelló i Alacant la dimissió del conseller Font de Mora

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.10.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de persones van sortir ahir al vespre als carrers de València, Castelló de la Plana i Alacant per demanar la dimissió del conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, i la revocació de l’ordre d’ensenyar l’assignatura de ciutadania en anglès. La plaça de Manises de València fou petita per a acollir mestres, pares, alumnes, inspectors, directors i sindicats. En el manifest que llegiren, van exigir que s’aturés tot procés de sanció als professors que s’han negat a complir l’ordre i demanaren millores en el sistema educatiu.Els manifestants es declararen favorables al trilingüisme, sempre que sigui real i que hi hagi les inversions necessàries i una aposta decidida de la Generalitat. Però criticaren que el govern valencià fes bandera del trilingüisme per justificar una ‘absurditat’ com la d’ensenyar ciutadania en anglès a uns alumnes que no en saben prou per a entendre què els expliquen.

El govern es tanca en banda

El sector educatiu també es mostrà indignat per l’actitud del president Francisco Camps, que va dir ahir a les corts que no modificaria l’ordre que obliga a impartir l’assignatura en anglès, perquè volia que tots els alumnes valencians fossin competents per parlar en català al País Valencià, en castellà a Espanya i en anglès al món.

Protesta unitària

Va convocar les concentracions la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, integrada per les federacions d’ensenyament de la UGT, CC OO i la Intersindical, Escola Valenciana, la junta permanent de directors de primària i de secundària, la confederació d’AMPA Gonzalo Anaya, el sindicat d’estudiants Faavem i el Moviment de Renovació Pedagògica.

Totes aquestes entitats ja fa dies que es mouen per fer revocar l’ordre de la conselleria; per això van convocar les concentracions d’ahir i de dilluns vinent i del dia 27 d’octubre, als mateixos llocs i a la mateixa hora.

Enllaços
Manifest de les concentracions.
Confederació Gonzalo Anaya: Els reptes de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic (pdf).
Levante-EMV: Clamor contra la política de Font de Mora | Las Provincias: Ciudadanía saca a la calle a 3.000 personas | El País: Clamor contra Camps por usar el inglés para boicotear Ciudadanía | El Mundo: Miles de profesores piden la dimisión de Font de Mora y la retirada de Ciudadanía en inglés.
Informació de la Generalitat sobre l’assignatura de ciutadania.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any