Mozilla prova de reinventar el navegador amb Aurora

  • Presenta un concepte de nou navegador tridimensional

VilaWeb
Redacció
02.09.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La tercera versió del navegador Firefox tot just fa uns quants mesos que va enllestir-se i que és a disposició de tothom, però la Fundació Mozilla no sols ha començat a preparar-ne la quarta versió, ans vol revolucionar els navegadors d’internet. Aurora és el nom d’un nou concepte de navegador que, de moment, tot just és una idea, però que pot esdevenir realitat. Aquest vídeo de VilaWeb TV deixa veure algunes de les innovacions d’Aurora.Aurora, que podeu conèixer més a fons a través d’una sèrie de vídeos, dibuixa un navegador intuïtiu, pensat perquè es faci servir amb una pantalla tàctil o captant els gestos de l’internauta i sense la barra d’eines que tenen tots els navegadors d’internet d’avui. La idea de Mozilla és que, en aquest possible navegador, es pugui navegar en un espai tridimensional que permeti de pre-visualitzar cada pàgina visitada. Les més sovintejades serien més a prop i les que menys, més lluny. A més, Aurora hauria d’agrupar les webs per semblança semàntica o per preferències de l’usuari.

Tal com podeu veure al vídeo de VilaWeb TV, Aurora és un concepte de navegador futurista capaç de barrejar dades de webs (i àdhuc aplicacions) diferents per a crear-ne de noves. La barreja d’aplicacions web, de fet, és un concepte amb què Mozilla ja ha començat a experimentar a través de l’extensió Ubiquity (vegeu-ne un vídeo), que de moment no passa de prototip.

Aurora demostra l’esforç de Mozilla per continuar prenent usuaris a l’Internet Explorer i situar-se al capdavant de la innovació internètica. I, encara que Aurora de moment sigui tan sols una idea, no arriba sola, car forma part del projecte Concept Series de Mozilla que anima els internautes a publicar idees, vídeos, diagrames i prototips per reinventar la manera de navegar per internet. Al fòrum del projecte hi podreu trobar i discutir els conceptes que han publicat els internautes.

Enllaços
Notícia relacionada, a VilaWeb Tecnologia: Ubiquity, l’eina de Mozilla per a travar internet encara més.
Més notícies, a VilaWeb Tecnologia i Ciència.
Més vídeos, a VilaWeb TV.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any