Els Eurogames arriben a Barcelona

  • Barcelona és la seu dels 'jocs olímpics' europeus per a gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.07.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Trenta mil visitants i cinc mil atletes. Aquestes són les xifres que es preveu que mouran d’avui a diumenge els EuroGames de Barcelona. En aquesta entrevista, el secretari general d’Eurogames, Pere Cruells, explica que els ‘jocs olímpics’ europeus per a gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals es fan anualment des de 1992 en una vintena llarga de disciplines i hi participen esportistes professionals o amateurs de totes les orientacions sexuals.Després de tretze edicions en ciutats de la meitat nord d’Europa, per primera vegada els EuroGames baixen fins a la Mediterrània. El canvi d’ubicació és gràcies al poder d’atracció d’una Barcelona que s’ha sabut col·locar en el mapamundi de les destinacions gais.

Hi té molt a veure un històric i actiu teixit associatiu, amb entitats tan representatives com el Casal Lambda, la Coordinadora Gai-Lesbiana, el Front d’Alliberament Gai de Catalunya, el Grup de Lesbianes Feministes o el Col·lectiu Gai de Barcelona, que han ajudat a dotar la ciutat de tota mena d’espais culturals i de lleure, esportius o empresarials. La llarga llista de propostes esportives, lúdiques i reivindicatives dels EuroGames, organitzades pel Club Esportiu Panteres Grogues, són, de fet, una més de les moltes propostes per a gais i lesbianes a l’agenda barcelonina d’aquest estiu.

Un estiu gai a Barcelona

Al principi de juliol la veterana Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià va arribar a la tretzena edició, just els mateixos dies en què la jove Associació de Policies Gais i Lesbianes va organitzar a la ciutat la quarta Conferència Europea de Policies Gais i Lesbianes.

Coincidint en dates amb els EuroGames, del 25 al 28 de juliol s’estrena a la capital catalana el Gay Circus, una proposta de circ per a públic sense prejudicis. I una setmana després hi haurà dues propostes multitudinàries més: el festival Love Ball, que de l’1 al 7 d’agost portarà a l’àrea de Barcelona un frenètic programa d’activitats nocturnes, i el Circuit Festival, del 4 a l’11 d’agost.

Enllaços
EuroGames 2008: himne i voluntariat.
Webs a Nosaltres.cat: Gais i lesbianes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any