López Tena: ‘La sociovergència només seria gestionar una autonomia espanyola’

  • El promotor del Cercle d'Estudis Sobiranistes ha conversat avui amb els lectors de VilaWeb

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.07.2008 - 19:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alfons López Tena considera que CDC ha fer una aposta clara per la independència, perquè, si no, es quedarà sense projecte. Ho ha dit el vocal per CiU del CGPJ i promotor del Cercle d’Estudis Sobiranistes, en un debat amb els lectors de VilaWeb (podeu llegir-lo íntegrament ací i veure l’entrevista amb VilaWeb TV). López Tena és partidari de refer ponts amb ERC, i refusa la sociovergència: ‘Només seria gestionar una comunitat autònoma espanyola, com ja fan a Cantàbria el PSOE i el PRC’.En aquest sentit, ha dit: ‘Si el projecte de CDC no passa de gestionar la comunitat autònoma, l’electorat es quedarà a casa’. De fet, pensa que això ha fet perdre votants al partit: ‘La realitat és que CDC ha perdut molts votants, i no els recupera, d’ençà que l’autonomisme s’ha blocat i no s’obtenen resultats dels governs espanyols’.

López Tena insisteix que la via autonomista s’ha exhaurit, i que la independència ha de ser un projecte comú i transversal entre els partits i entitats sobiranistes. En el cas de CDC, pensa que del pròxim congrés nacional, que es celebrarà de divendres a diumenge, el partit avançarà cap al sobiranisme ‘dins d’una ambigüitat més atenuada’. Segons López Tena, ‘predicar la no independència no té sentit’.

Manquen pocs dies per al congrés nacional de Convergència, i VilaWeb continua oferint debats de personatges rellevants del partit amb els lectors. El pròxim debat serà demà, dimarts, a les 12.00, amb Lluís Recoder.

Enllaços
Xats anteriors: Àngel Colom i Francesc Homs.
Entrevista d’Alfons López Tena amb VilaWeb TV: ‘Si Convergència no aposta pel sobiranisme es queda sense projecte’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any