Sánchez Camacho demana a Nebrera que s’incorpori a la seva candidatura

  • Sirera i Fernández Díaz ja s'hi han afegit

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.07.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alícia Sánchez Camacho va demanar ahir a la diputada Montserrat Nebrera que s’integrés a la seva candidatura, imposada per Madrid, a presidir el Partit Popular de Catalunya (vegeu-ne el vídeo). Els altres possibles candidats, Daniel Sirera i Alberto Fernández Díaz van tancar ahir un acord amb Camacho per a formar part de la candidatura de Madrid. Nebrera, en canvi, no s’hi va afegir i, en principi, optarà també a la presidència.Fonts del partit han assegurat que, si s’imposa la candidatura de Camacho, el portaveu del partit a l’ajuntament de Barcelona ocuparà la secretaria general, i tindran vice-secretaries la número 2 a l’ajuntament de Barcelona, Àngels Esteller; el diputat del Parlament, Josep Llobet; i el regidor de l’ajuntament de Tarragona Alejandro Fernández.

La candidatura de Sánchez Camacho és la solució que ha imposat el PP, que dimarts va enviar a Barcelona la vice-secretària general d’Organització, Ana Mato, perquè provés de superar la desavinença entre Sirera, Fernández Díaz i Nebrera que els impedia de formar una candidatura conjunta. En un comunicat d’ahir a primera hora de la matinada els populars anunciaven un principi d’acord entre Sirera i Alberto Fernández Díaz.

Recordem que Sirera va dir la setmana passada que no acceptaria cap llista unitària que no fos presidida per ell i que no abandonaria la cursa a la presidència del partit. Nebrera, que divendres havia arribat a un ‘principi d’acord’ amb Fernández Díaz per a formar una candidatura conjunta, també va dir que únicament acceptaria una candidatura conjunta, si ella n’era la presidenta. Ara, tant ella com Sirera van manifestar que el candidat s’havia d’elegir al Principat, no pas des de Madrid.

El congrés del PP balear no se suspèn

Un jutjat de Palma va desestimar ahir la mesura cautelar de suspensió del congrés del PP balear que es farà aquest cap de setmana. El candidat a la presidència, Carlos Delgado va presentar-la perquè havia trobat ‘irregularitats’ en la redacció de la llista dels mil vuit-cents compromissaris que hi prendran part.

Aquest cap de setmana, doncs, hi haurà dos congressos del PP, si més no de moment, perquè l’advocat de Carlos Delgado diu que esgotarà totes les vies per a anul·lar el balear. I és que, segons l’advocat, la resolució d’ahir diu que, ‘hi ha hagut, clarament, les irregularitats denunciades’.

Enllaços
Especial eleccions de VilaWeb, emès des de Girona, que inclou una entrevista amb Alícia Sánchez Camacho.
Bloc d’Alícia Sánchez Camacho.
Vilaweb: El congrés de València no aclareix qui dirigirà el PP català i balear a partir del 5 de juliol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any