Kitsch 10, més de vint anys gemegant

  • El grup de Banyoles publica el desè disc

VilaWeb
Redacció
12.05.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup de rock de Banyoles Kitsch acaba de publicar el desè disc, ‘Kitsch 10’. No és un disc qualsevol, ja que inicialment es va idear com a disc de comiat de la banda, en forma de testament, després de més de vint anys de carrera. El resultat: nou cançons enèrgiques carregades de ràbia i d’ironia. Amb el pas del temps, però, els membres del grup s’ho han repensat i no descarten seguir fent noves cançons. Ho expliquen en aquest reportatge de VilaWeb TV.Lluís Costabella i Joan Pairó van fundar Kitsch l’any 1985. D’aleshores ençà, la banda ha creat un estil de rock propi, amb sons foscos i metàl·lics, influències punk i lletres àcides i contundents. El grup, que va celebrar els vint anys el 2005 amb un homenatge en el qual una vintena de grups van cantar les seves cançons, sempre s’ha mantingut al marge dels circuits comercials. Amb tot, ha aconseguit formar un públic fidel que continua comprant els discos any rere any.

Això sí, la majoria dels fans adquireix la seva música a través d’internet. Per al nou disc, la xarxa ha esdevingut el principal vehicle de distribució. De moment, el ‘Kitsch 10’ es pot comprar a la seva web i a botigues de Girona, Banyoles i Vic. Les noves cançons es podran escoltar en directe aquest divendres al festival In-Somni de Girona.

No se sap si aquest acabarà essent el treball pòstum de Kitsch però, per si de cas, Kitsch ja fa un advertiment en la darrera cançó del disc: ‘Vint anys gemegant, fent de l’angoixa el nostre cant; vint anys gemegant, sentint les llàgrimes coll avall’. La cançó, amb evidents tocs autobiogràfics, acaba dient: ‘deixeu-nos morir en pau’.

Roger Cassany

Enllaços
YouTube: Vídeos de Kitsch.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any