Carod: ‘L’independentisme interessa als independentistes, la independència pot interessar a tothom’

  • El president d'ERC presenta el seu llibre '2014'

VilaWeb
Redacció
07.05.2008 - 16:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha presentat (vídeo) avui el seu últim llibre, ‘2014’ (Editorial Mina), en què proposa un ‘full de ruta’ per a atènyer la independència d’aquí a sis anys. Diu que no serà necessari fer cap referèndum, sinó que n’hi haurà prou amb una votació favorable del parlament català. No es defineix com a independentista, sinó com a persona amb voluntat de viure en un país independent, idea que creu que pot compartir molta gent.Diu que la independència arribarà de la confluència dels catalanistes de tota la vida amb aquells ciutadans que potser pensen que Catalunya no és una nació, però que s’adonen que formen part d’una societat amb uns interessos comuns que necessita d’un estat propi per a solucionar-los.

És per això que creu que la idea d’identitat és caduca. Concep la ‘nació’ com un punt d’arribada, no de sortida, i creu que el país només serà independent si genera prou capacitat d’identificació.

Detalla quina relació de forces tindran el català i la resta de llengües a la Catalunya independent i que els seus ciutadans podran demanar la doble nacionalitat catalana i espanyola. Explica com creu que el nou país se sumarà als principals tractats i institucions internacionals, i com s’hauran de repartir els béns que l’estat espanyol hi té.

Creu que la independència del Principat esperonaria també la resta de territoris del país, menant-los a plantejar una consulta amb tres possibilitats: manteniment del statu-quo, federació amb el nou estat o independència dins el marc europeu.

Enllaços
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Independentisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any