Ernest Maragall: ‘La convocatòria de vaga és una reacció excessiva’

  • Entrevista de VilaWeb TV amb el conseller d'Educació · Treball dicta serveis mínims per la vaga de mestres de demà, i sindicats els recorreran perquè els consideren abusius

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.02.2008 - 15:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, ha dit, en una entrevista amb VilaWeb TV, que la vaga de demà convocada pels sindicats USTEC, CCOO, ASPEPC, FETE-UGT i CGT és una reacció de protesta excessiva a la publicació del document de base per a la futura llei d’educació. Maragall diu que el document permet el debat entre la comunitat educativa, però els sindicats el critiquen perquè pensen que obre la porta a la privatització dels centres. La Generalitat ja ha dictat serveis mínims per a demà.Els serveis mínims estableixen que als centres d’infantil i de primària hi haurà d’haver un membre de l’equip directiu i un mestre per a cada quatre grups; als instituts de secundària, un membre de l’equip directiu i a les llars d’infants, un 25% del personal del centre. Els sindicats convocants de la vaga consideren abusius els serveis mínims i els recorreran. També pensen a emprendre accions legals contra la consellera de Treball, Mar Serna, perquè l’acusen de forçar una situació de risc, fent creure als pares que hi haurà professors a les aules perquè hi puguin portar els infants. En aquest sentit, els sindicats recomanen els pares a no portar-los a l’escola, perquè no hi haurà prou personal per atendre’ls als centres.

Els sindicats protesten contra el document de bases de la llei catalana d’educació. Segons els convocants, aquest document que impulsa el Departament d’Educació obre la porta a la privatització dels centres, aposta per una gestió empresarial dels centres i empobreix les condicions laborals dels docents.

Enllaços
Comunicat de la Generalitat amb els serveis mínims per a la vaga de demà.
Comunicat conjunt dels sindicats contra els serveis mínims establerts per Treball.
Document de bases de la llei catalana d’educació (pdf).
Arxiu de VilaWeb TV: Entrevista amb Ernest Maragall (20-02-2007).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any