Concentracions de protesta contra el tancament de TV3 a Ontinyent, València i Sueca

VilaWeb
Redacció
14.12.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta pel govern valencià ha atiat un moviment de rebuig que s’expressa en concentracions de protesta. Ahir ja n’hi va haver una a la Facultat de Filologia de la Universitat de València (foto). Però n’hi haurà més: ACPV n’ha convocada (avui, a les 20.00) a la plaça Major d’Ontinyent, també n’hi ha convocada una a Sueca (20.00 plaça de l’ajuntament), i a València, convocada pel Bloc Jove (20.00 plaça de la Mare de Déu de València).ACPV ha convocat tots els partits polítics i agents socials a una reunió al Casal Jaume I de Gandia (a les 20.00) per parlar del tancament de TV3 a la Safor. A la reunió es prepararà una concentració.

El dissabte 22 hi ha convocades més manifestacions: al carrer Major de Castelló de la Plana i a la plaça de l’Ajuntament de Gandia.

La concentració d’ahir a la Facultat de Filologia fou convocada pel sindicat SEPC i, com diu aquest comunicat, va tenir el suport del deganat del centre, del Servei de Política Lingüística de la Universitat, del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STE-PV) i del Departament de Filologia Catalana.

Avança el procés per a tancar el Bartolo

Mentrestant, el jutjat número 2 de Castelló ha notificat a Acció Cultural que la Generalitat Valenciana va sol·licitar d’entrar al repetidor de TV3 del Bartolo per executar-ne el tancament el 29 d’octubre passat (el mateix dia que va demanar de tancar el repetidor de la Carrasqueta). El jutjat també li ha comunicat que disposa de cinc dies (fins el 19) per presentar al·legacions. Acció Cultural tem la desestimació de les al·legacions i un tancament imminent. De fet, considera que la via de la negociació d’un acord de reciprocitat ha entrat en via morta, perquè el govern valencià no té voluntat de pacte. Aquesta idea ja fou exposada dimecres per la Federació Llull, integrada per Acció Cultural, l’Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural, en un acte a Barcelona (vegeu aquest vídeo i aquest altre amb l’opinió de representants de la societat civil). Totes tres entitats van demanar al ministre d’Indústria espanyol, Joan Clos, que garantís les emissions de TV3 al País Valencià i van criticar la negociació sobre la reciprocitat de la Generalitat de Catalunya.

Més declaracions de condemna

Força institucions del país han repudiat el tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueta. Ahir el consell permanent de l’Institut d’Estudis Catalans va emetre un comunicat lamentant el tancament. ‘Aquesta interrupció afecta greument l’expressió normal de la llengua comuna en una part del territori on és pròpia, i atempta contra els drets més elementals dels ciutadans universalment reconeguts d’expressar-se lliurament.’

També el ple de la Diputació de Barcelona va aprovar una moció, presentada per CiU i subscrita per PSC, ERC i ICV, condemnant el tancament i demanant al govern valencià de reconsiderar la decisió fins que no s’arribi a un acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9.

Enllaços
Convocatòria de la concentració d’avui a Ontinyent.
Entrevista amb VilaWeb TV amb Eliseu Climent.
Enquesta de VilaWeb: La Generalitat de Catalunya ha actuat com calia per evitar el tancament de TV3?.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any