Tornen a cremar imatges del rei a Girona

  • La concentració s'ha disolt sense que hi hagi intervingut la policia

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.09.2007 - 20:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’han fet concentracions a Girona, Vic, Tarragona, Sabadell (primera foto), Molins de Rei i València (segona foto) per donar suport a Jaume Roura, que va cremar imatges dels Borbons, i va haver de declarar a l’Audiència Nacional divendres. La més important, la de Girona, s’ha acabat amb una acció sorpresa quan un grup dels tres centenars d’assistents han cremat fotocòpies de la mateixa imatge del rei que Roure va cremar. La policia no hi ha intervingut.Els concentrats han protestat contra l’actuació del Departament d’Interior i de l’Audiència Nacional.

Un acte de rebuig a la monarquia

Ahir, Jaume Roura, l’autor de la crema d’imatges dels Borbons, va explicar a VilaWeb que amb la crema d’imatges dels Borbons volia mostrar el rebuig a la monarquia i al règim espanyol que oprimeixen el poble català. Roura diu que, de moment, està tranquil, perquè li donen suport els militants de l’esquerra independentista, i també gent de molts altres àmbits. Tot i que el jutge li ha decretat la llibertat sense fiança i amb càrrecs, la fiscalia encara li manté la imputació per injúries a la corona espanyola. A més, ara la fiscalia té deu dies per sol·licitar una vista oral del cas.

Jaume Roura creu que la crema de les fotos dels monarques espanyols està emparada tant per la llibertat d’expressió com pel dret a la participació política. En aquest sentit, ha dit que a l’Estat espanyol el dret a la participació política no està garantit, perquè fins i tot el jutge li ha dit com podia protestar. En concret, el jutge li ha dit que podia rebutjar en públic la monarquia, però no pas cremant-ne fotos.

L’altre jove que va cremar la foto

Quan el jutge ha demanat a Roura qui era la persona que l’acompanyava en la crema de la foto dels Borbons, el jove ha exercit el dret de no declarar. Així les coses, com que el jutge ha tancat el procediment, ara la fiscalia no pot imputar l’altre jove.

Enllaços
Campanya ‘No al rei’.
VilaWeb Sabadell: Els integrants de la campanya ‘300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència’ convoquen una concentració ‘antimonàrquica’ en suport a Jaume Roura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any