El futur hospital de Ripollet, Cerdanyola i Montcada tindrà més de 200 llits

  • A més del centre hospitalari, que es preveu entrarà en funcionament al 2010, el Pla Sanitari del Vallès Occidental 2005-2015 contempla un segon ambulatori i un centre de rehabilitació pel nostre municipi, i la remodelació del CAP II Cerdanyola-Ripollet.

VilaWeb
Redacció
21.07.2005 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures



La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, va presentar dimarts 19 de juliol el Pla Sanitari del Vallés Occidental, després de mantenir una reunió amb els alcaldes del Consell Comarcal. Mesos després de parlar de la possibilitat de construir un hospital lleuger per als municipis de Ripollet, Cerdanyola i Montcada i Reixac, finalment aquest Pla contempla la construcció d’un Hospital General Bàsic de 180 a 200 llits a la zona de Redosa. A més, aquest centre sanitari inclourà 35 llits més per a cures pal·liatives i convalescències. Segons Geli, la conselleria ha canviat de decisió perquè els estudis de població que s’han realitzat dels 3 municipis preveuen que hi hauran 192.265 habitants l’any 2015. El futur hospital, que es preveu que entrarà en funcionament al 2010, s’ubicarà a la zona de Redosa-Vallensana Baixa, on els municipis de la Mancomunitat Ripollet, Cerdanyola i Montcada cediran 30.000 m2. “El nou equipament començarà a funcionar el més aviat possible i, si es pot, s’obrirà per fases, primer els serveis ambulatoris i després la hospitalització, però això depèn de les fases de construcció”, ha declarat Geli. El futur centre sanitari estarà gestionat per la Corporació Sanitària Parc Taulí.

Com a usuaris del futur hospital, la conselleria contempla també els ciutadans de Barberà i Badia, ja que els hi correspon com a territori natural; però seran els alcaldes d’aquests municipis els que decidiran si volen dirigir-se al nou centre o continuar tenint a Sabadell el seu hospital de referència.

A més de la creació d’aquest hospital en llits, el Pla recull totes les peticions sanitàries que s’han realitzat des de diferents col·lectius del nostre municipi. Així, dins els nous 18 centres d’atenció primària, es contempla la creació d’un segon ambulatori a Ripollet. A més, actualment s’està elaborant el projecte per reformar el CAP II Cerdanyola-Ripollet, que oferirà un servei d’urgències 24 hores, de salut mental i d’atenció a drogodependents. Finalment, la conselleria també ha aprovat la creació d’un centre de rehabilitació al nostre municipi i el concurs d’adjudicació està previst per abans de finals d’aquest any.

“Avui és un dia històric per a la nostra comarca i per la Mancomunitat. És molt important que l’hospital neixi amb tots els seus serveis, també la qüestió sociosanitària i la salut mental”, va manifestar l’alcalde de Ripollet i president de la Mancomunitat, Juan Parralejo.

El Pla Sanitari del Vallés Occidental respon a un pressupost de 240 milions d’euros que s’invertiran, principalment, en el període 2006-2009. Les actuacions més importants, segons Geli, seran la creació de 18 nous centres de primària, l’ampliació de 7 i la reforma de 5. A més, es crearan dos hospitals, el de Redosa i el de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat; es millorarà el Parc Taulí i l’Hospital de Terrassa i es tornarà a obrir l’Aliança de Sabadell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any