Mutis de Juli Manuel Pou i Vilabella

VilaWeb
Redacció
18.03.2001 - 14:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’autor i director teatral arenyenc Juli Manuel Pou i Vilabella va morir ahir, als cinquanta anys d’edat, d’un atac de cor. La notícia ha commocionat Arenys de Mar ja afectat per la mort, divendres, de Pilar Puigvert de Can Torrents. Totes les companyies integrades a la Coordinadora de Teatre Amateur de Catalunya faran, aquesta tarda al començar les seves representacions, un recordatori a Juli Manel Pou i Vilabella.




Juli Manuel Pou i Vilabella ha estat tota la seva vida un apassionat del teatre ien especial dels musicals. Integrat al Grup Artístic Carles Xena (GACX) ha estat un dels seus principals directors. Com autor deixa deu obres de gran format entre els quals destaquen ‘El Barril d’Arengades’, ‘El Carrer’, ‘El Retaule del Flautista’ i ‘ Indigents’, la seva última creació que encara està fent la gira de la seva estrena i avui es representava a Terrassa. L’adaptació que va fer d’El Tenorio també va ser molt celebrada i representada durant un seguit d’anys per Tot Sants a Arenys de Mar, el paper destacat el feia la seva dona, Carme Llavina, morta ara fa deu anys.


Els qui van treballar més intenssament amb Pou i Vilabella remarquen la seva dedicació i vocació de direcció “era molt estricte i meticulós en el seu treball i no deixava res per la improvització”, explicava Antoni Pardo, president del GACX. També s’havia dedicat a promoure el teatre en l’àmbit escolar i “tenia molta ma esquerra per treballar amb la mainada”. Els musicals eren el gènere favorit de l’autor i viatjava periòdicament a Broadway per seguir les últimes estrenes de la principal cartellera de Nova York.




El cercle d’amics i l’entorn teatral arenyenc consideren que el llegat de Pou i Vilabella continuarà en el treball teatral que ja està fent el seu fill Roger. L’enterrament es farà demà, dilluns, a les 11 del matí, a l’Església de Santa Maria d’Arenys de Mar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any