La dificultat de Sánchez és l’oportunitat de Catalunya
L'Espanya desestructurada, encrespada, intervinguda, sense democràcia que ara denuncia Pedro Sánchez és una gran oportunitat per a Catalunya, per a l'independentisme català
L’escriptor acaba de publicar ‘El dia de la balena’ una novel·la situada al nord-est de Mallorca, protagonitzada per un noi que fa el pas de la infantesa a l’edat adulta
Durant el cap de setmana, les activitats es faran a la plaça de Catalunya, i dilluns i dimarts el fòrum centrarà l’interès en el públic professional
La tercera Barcelona Rosé premia un xampany francès · Parlem amb el director d’aquests premis internacionals d’escumosos rosats · Consulteu la llista dels escumosos més ben valorats
Enguany es repetirà el model de superilla literària tancada al trànsit al voltant del passeig de Gràcia
La segona fira Slow Wine s’ha fet aquesta setmana a Bolonya amb una representació d’entitats catalanes · Per conèixer una mica més les voluntats del moviment i de com ha anat la fira, hem parlat amb Pau Moragas, de la cooperativa l’Olivera
L’escriptora publica nova novel·la, La mestra i la Bèstia (Llibres Anagrama), situada a la postguerra en un petit poble de la Ribagorça, i en què fa recerca d’un passat ple de silencis, cap a la història dels seus pares, que ja no hi són
El biòleg Enric Bartra, investigador de l’INCAVI, ha dirigit el projecte Biodiversitat, que demostra que el paisatge botànic entorn d’una vinya influeix en les aromes del gust final del vi que s’hi elabora
L’escriptora acaba de publicar ‘Solastàlgia’, en què novel·la la història d’una dona aclaparada pel canvi climàtic, que fuig de la ciutat, i la relació amb el seu entorn familiar
Fins al Dimecres de Cendra la botifarra d’ou, la carn de porc i la coca de llardons ocupen les nostres taules · Us proposem alguns vins que hi mariden bé i fan més gustoses les viandes
Entrevista a l'editor i fundador de Periscopi, segell que aquest mes fa deu anys · Durant aquest temps, Periscopi s’ha convertit en una editorial de referència · Repassem la trajectòria i analitzem els mals i desafiaments del sector
Un tast de vins a la Barcelona Wine Week mostra el moment contemporani, nou i atractiu, d’aquest territori vinícola
L’escriptor s’ha mort avui a noranta-cinc anys, després de tota una vida dedicada a la literatura i l’articulisme
Del 6 al 8 de febrer es fa a Fira de Barcelona a Montjuïc, amb més de vuit-cents cellers i setanta segells de qualitat
L'escriptora i periodista Eva Piquer publica la novel·la 'Aterratge' (Club Editor) al cap de vint-i-un anys de la novel·la anterior
Entrevista a l’escriptor, que acaba de publicar ‘Profecia’, una novel·la amb la invasió de senglars a Barcelona fent de fil conductor d’una història molt actual que remet a mites antics
Entrevistem el teòric de la literatura i crític literari, que acaba de publicar ‘El soldat de Baltimore. Assaig sobre literatura i realitat en temps d’autoficció’ (Lleonard Muntaner)
Els germans Roca, del restaurant el Celler de Can Roca, han presentat la gamma de destil·lats Esperit Roca
Va portar al cinema ‘Pa negre’, d’Emili Teixidor, que va tenir un èxit de públic extraordinari, i més clàssics de la literatura contemporània, com ara ‘El mar’, de Blai Bonet, i ‘Incerta glòria’, de Joan Sales
Després de la dimissió del president, Vicenç Ferré, una junta col·legiada i encapçalada pel president anterior, Josep Lluís Grogués, serà al capdavant del Consell Regulador fins a les eleccions del mes de maig · Parlem del projecte que va impulsar Ferré i que ara és qüestionat
‘Consum preferent’ és la primera novel·la d’Andrea Genovart, que el jurat ha definit com una veu fresca, àcida i lúcida, i que genera una satisfacció al lector
Eva Ferré, ‘project manager’ del projecte, ens parla d’aquesta plataforma de venda online de les principals cooperatives vinícoles catalanes, que ha estat premiada i que té un primer any de trajectòria
Arriba a les llibreries ‘La llum subterrània’ (Edicions 62), premi Ausiàs March de poesia, dins els premis literaris de Gandia
A primers de febrer es farà la Barcelona Wine Week i el Saló dels Vins Nus, dos esdeveniments que obren el calendari vinícola de l’any
El forner artesà Lluís Artés, del Forn de la Plaça d'Alella, ens explica com es fa el tortell tradicional d'aquesta diada
Entrevista al sommelier de referència internacional, coordinador del projecte 'Sapiens del vi', de la Bullipèdia