Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat al govern espanyol que aboni els 300 milions d’euros que deu al País Valencià per l’atenció sanitària prestada a desplaçats d’altres punts de l’estat.

Puig ha fet aquestes declaracions a la seu de la patronal Ascer a Castelló, després de ser preguntat per la retallada de despesa que demana el govern de Pedro Sánchez a les comunitats autònomes.

El cap del Consell ha indicat que el seu és un Govern ‘responsable’ que sap que ‘l’eficiència és fonamental per a l’estat del benestar'” i ha indicat que en aquesta legislatura es va a ‘incidir en aquesta eficiència” perquè, segons ha dit, ‘ens sentim corresponsables i actuarem’.

No obstant això, segons Puig, ‘cal dir amb total claredat al govern d’Espanya que aquesta responsabilitat i lleialtat és d’anada i tornada i si està bé que ens demanin que prenguem les decisions oportunes perquè no es dispari la despesa, també hem de rebre aquells recursos que ens corresponen’.

Així, s’ha referit al cas concret sanitari, ja que hi ha, ha dit, ‘més de 300 milions d’euros de deute del govern d’Espanya del Ministeri de Sanitat pels desplaçats’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.