El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, s’ha mostrat partidari aquest dimarts de debatre la il·legalització de la Fundació Francisco Franco, a qui ha equiparat amb les associacions independentistes catalanes perquè diu que totes ells defensen valors que van en contra dels valors constitucionals’. ‘Personalment, estic d’acord en respectar la llibertat d’expressió inclús quan s’atempta contra els valors constitucionals’, ha comentat Villegas, que ha assegurat que aquest debat seria propi ‘d’una societat ja madura democràticament com l’espanyola’, tot i admetre que fins ara no s’ho havien plantejat.

Villegas ha posat en el mateix sac la Fundació Francisco Franco i associacions com Òmnium i l’ANC, a qui també ha acusat de rebre diners públics, com sí que fa la fundació feixista. Davant d’aquesta afirmació, el vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri, ha negat que la seva entitat rebi finançament públic.

Aquest cap de setmana, la Fundació Francisco Franco va encendre les xarxes després de publicar un polèmic vídeo en què recordava el final de la Guerra del 36-39.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb