Featured Video Play Icon

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) van atendre ahir al vespre un manifestant que havia estat ferit en un ull. Els fets van passar cap a les 22.00 a la sortida d’uns dels pàrquings de l’aeroport de Barcelona, després d’una actuació violenta de la policia. Alguns testimonis expliquen que mentre els serveis mèdics atenien el jove, la policia va fer una altra càrrega.

L’Hospital de Bellvitge, on ha estat ingressat el jove, ha informat aquest matí que l’operarien. Segons el centre, té un globus ocular esclafat i diverses ferides facials que poden haver estat causades per una pilota de goma.

També aquest matí, la policia espanyola ha confirmat a Catalunya Ràdio que va disparar bales de goma en les actuacions d’ahir. El parlament va prohibir-ne l’ús arran del cas d’Ester Quintana. Tanmateix, la policia espanyola considera que la restricció no afecta els seus agents.

Durant el referèndum del Primer d’Octubre, un agent de la policia espanyola va causar una lesió semblant a Roger Español, actual candidat de Junts per Catalunya a les eleccions del 10 de novembre.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre ahir 131 persones durant les protestes contra la sentència. A la T1 de l’aeroport de Barcelona es van fer 115 atencions. 91 persones van ser donades d’alta al mateix lloc i 24 van ser traslladades a centres sanitaris. La resta de lesionats van ser a Barcelona (vuit persones), quatre a Maçanet de la Selva, tres a Lleida i un a Reus.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb