Vídeo: Els Estats Units es classifica per a la final del relleu 4×100 corrent sense rival

• En una transició els va caure el testimoni a terra, però no havia estat culpa seva

VilaWeb
Redacció
19.08.2016 - 13:37
Actualització: 19.08.2016 - 18:47

Defensen l’or aconseguit a Londres al relleu 4×100 i la seva superioritat és evident, però aquest no és el motiu pel qual les quatre atletes americanes van córrer sense rival per a classificar-se per a la final. El motiu és que a les rondes preliminars van travessar la meta quan totes les rivals ja ho havien fet. En una transició Allyson Felix va fallar quan va lliurar el testimoni a la seva companya English Gardner. Va caure a terra i, amb això, les seves opcions de classificar-se per a la final.

La sorpresa va ser unànime. Però les americanes havien errat per una causa externa: l’atleta brasilera que corria pel carril del costat. Després de consultar la repetició, els jutges van determinar que la corredora local havia envaït el carril americà en el moment que Felix i Gardner intentaven passar-se el testimoni. Brasil va quedar desqualificat i els jutges van decidir que els Estats Units havia de tenir l’oportunitat d’aconseguir la marca mínima per a la final. Era del tot assumible per a les vigents campiones olímpiques, que van córrer sense rival i van aconseguir de classificar-se per a la final.