Manuel Pastrana, antic sots-tinent de la Guàrdia Civil, va admetre ahir al programa FAQS les males arts de l’estat espanyol en la lluita contra ETA. Quan li van demanar si era habitual pegar als membres de la banda, l’ex-policia va contestar: ‘Home, no convidarà un detingut a un cafè. Li has de treure [la confessió] com es pugui. Tant [en] la Guàrdia Civil, com la policia, com tots els serveis.’

Segons Pastrana, les pallisses i les tortures eren habituals a l’estat espanyol, però també a la resta d’Europa. ‘Perquè a Espanya, sí, es va castigar, però no pas tant com en alguns altres països com França o Alemanya. A França agafen un delinqüent i no és persona’, va assegurar.

Vegeu el vídeo ací:

Després, la presentadora, Laura Rosel, va repreguntar-li si es podia parlar de tortures. I Pastrana va contestar que ‘òbviament’ i, mig somrient, com si en fes befa, hi va afegir: ‘Tot i que els bascs, per regla general, són tous. Quan els toques una miqueta, canten.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb