Els ajuntaments de València i Barcelona signaran la setmana vinent un conveni de col·laboració per demanar el Corredor Mediterrani encaminat impulsar una xarxa de ciutats de l’Estat espanyol i franceses integrades en la regió de l’eix. L’objectiu de la iniciativa és crear un front conjunt ‘amb una veu comuna i pròpia davant les institucions europees i espanyoles’.

Així ho ha avançat aquest divendres la primera tinent d’alcalde i portaveu del govern municipal de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, en roda de premsa.  L’edil ha precisat que l’executiu que presideix l’alcalde Joan Ribó i que conformen Compromís, PSPV i València en Comú ha aprovat la signatura d’aquest acord amb la finalitat de ‘donar visibilitat a la reivindicació’ del Corredor Mediterrani.

La responsable municipal ha ressaltat la importància que té aquest tipus de convenis ‘per a donar visibilitat a este eix entre els ciutadans’. Sandra Gómez ha comentat que està previst que l’acord el subscriguin la setmana vinent l’alcalde de València, Joan Ribó, i l’alcalde de Barcelona, Ada Colau.

La portaveu del govern local ha anunciat també que aprofitant la signatura del conveni sobre el Corredor Mediterrani, València i Barcelona subscriuran un altre acord de ‘bones pràctiques entre les dues ciutats’ que afectarà ‘diferents serveis públics’. Entre ells ha citat habitatge, turisme, hisenda, participació, mobilitat i urbanisme.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]